Lessen van de Tao - Eva Wong (nieuw)

Bieden
Ophalen of Verzenden
PostNL€ 3,84
  • Track & Trace
  • Veilig en snel
110sinds 8 mei. '22, 16:45
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
AuteurEva Wong

Beschrijving

In Lessen van de Tao heeft Eva Wong een aantal klassieke taoïstische teksten bijeengebracht. De schrijfster die werd geboren in Hong Kong en later naar de Verenigde Staten emigreerde, groeide op op het breukvlak van twee culturen: op school de westerse, thuis de traditionele Chinese. Toen ze zich in de Verenigde Staten vestigde merkte ze dat voor veel Chinese Amerikanen de traditie niet verder terugging dan hun grootouders die van China naar de Nieuwe Wereld getrokken waren.
Omdat de oorspronkelijke teksten voor de meeste mensen ontoegankelijk waren besloot Wong die te vertalen en van een toelichting te voorzien. Het resultaat daarvan is deze bundel, waarin yu-ching (Het Boek van het Gele Hof over de Innerlijke Beelden van het Hoge Zuivere Rijk).
Lessen van de Tao bestaat uit tien hoofdstukken, die elk aan een thema zijn gewijd, onder andere de sjamanistische oorsprong van het taoïsme, het mystieke taoïsme, het zoeken naar onsterfelijkheid, taoïstische ceremoniën en lichaamsoefeningen. Lessen van de Tao biedt, ondanks zijn beknoptheid, een veelzijdige en zeer leesbare kennismaking met een aantal belangrijke en interessante aspecten van de grondslag van het Chinese denken en leven.

Hardcover, nieuwstaat
Verzendkosten € 3,84 of zelf ophalen
Advertentienummer: m1840126435
Overige advertenties van EJ
Meer van EJ