Vrouwen op zoek naar het Spirituele - Anne Bancroft

€ 5,90
Ophalen of Verzenden
100sinds 15 sep. '23, 20:01
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
TypeAchtergrond en Informatie

Beschrijving

Vrouwen op zoek naar het Spirituele - Anne Bancroft

Zo goed als nieuw
Uitgeverij BZZTH
Soft cover 251 pagina's


(L-04)

leder mens zoekt en beleeft het spirituele op een andere manier. in dit boek vertellen tien bijzondere vrouwen, waaronder enkele bekende schrijfsters, over de grote rol die spiritualiteit in hun leven speelt. Hun inspiratiebronnen variëren van hiet jodendom tot yoga, van zen tot de westerse filosofie en van de natuur tot de kwantumfysica.

Spiritualiteit is niet makkelijk te omschrijven; het kan in het leven op veel verschillende manieren vorm krijgen. Dit boek beschrijft het leven van tien vrouwen, die elk op een heel eigen manier spiritualiteit proberen te integreren in het dagelijks leven. De wegen naar spiritualiteit lopen uiteen van een zoektocht naar de natuur tot aan het dienen van God, van politieke geëngageerdheid tot kwantumfysica.

Onder de tien geportretteerde vrouwen bevinden zich Iris Murdoch en Jung Chang. Er zijn bewust geen mannen opgenomen om te benadrukken dat ook maatschappelijk een toename van het belang van vrouwelijke waarden valt te signaleren, en vrouwen op een andere manier dan mannen met het spirituele bezig zijn. Mannen kunnen echter evenveel opsteken van de beschreven levenswegen als vrouwen.
Advertentienummer: m2022824993