Innerlijke Evolutie / Geshe Konchog Lhundup

€ 6,90
Ophalen of Verzenden
100sinds 24 sep. '23, 20:27
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
TypeAchtergrond en Informatie

Beschrijving

Innerlijke Evolutie / Geshe Konchog Lhundup

Zo goed als nieuw
Uitgeverij Maitreya
Soft cover 247 pagina's

€ 8,90

NU € 6,90


(K-03)

Verslag van een mondelinge cursus Tibetaanse geestelijke ontwikkeling, op basis van de 'Lam-Rim', een Tibetaanse versie van Boeddha's leer. De cursus bestaat uit vijf onderdelen, o.a. de zes voorbereidingen voor de meditatie, de beginnersmotivatie, de tussenliggende motivatie en de hoogste motivatie, en behandelt onderwerpen als: de juiste meditatiehouding, stervensmeditatie, karma en reïncarnatie, de vier edele waarheden, etc.

Het is goed te bedenken dat, hoewel de cursus wordt omschreven als het hart van de Boeddha Dharma (de leer van de Boeddha), de leer daartoe niet beperkt kan worden, immers het Tibetaanse boeddhisme is een van de vele, en niet een van de vroegste, ontwikkelingen binnen het boeddhisme.

Het boek is uniek binnen de in het Nederlandse taalgebied voorhanden literatuur op dit gebied, en de getrouwheid van de vertaling uit het Tibetaans door de Nederlandse monnik Thubten Tsépel is boven alle twijfel verheven.

De auteur, de geshe (gegradueerde monnik) Konchog Lhundup is de tegenwoordige leider van het door de Dalai Lama geautoriseerde Maitreya Instituut te Emst.
Advertentienummer: m2026278078