Feiten die de geschiedenis veranderden Hoe nieuw bewijs de v

€ 14,50
Ophalen of Verzenden
190sinds 6 aug. '21, 17:28
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw

Beschrijving

Feiten die de geschiedenis veranderden Hoe nieuw bewijs de verhalen van het verleden weerlegt Uitgever: The Readers Digest
  • Nederlands
  • Hardcover
  • 9789064077111
  • Druk: 1
  • september 2005
  • 311 pagina's
  • als nieuw
  • verzendkosten koper

FEITEN DIE DE GESCHIEDENIS VERANDERDEN
Wie waren onze voorouders? Waren wij niet de enige mensensoort op aarde? Wie heeft Amerika werkelijk ontdekt? Zette Columbus niet als eerste voet aan wal? Wie was de verrader van Anne Frank? Was het een vriend van de familie? Hoe stierf Toetanchamon? Wat was het werkelijke lot van de jongenskoning van Egypte?
Wat weten wij werkelijk van de geschiedenis?
De geschiedenis wordt geschreven door de mens, maar ieder mens heeft door zijn leefomgeving en persoonlijke eigenschappen een andere kijk op de wereld. Het is dus niet verwonderlijk dat bepaalde historische gebeurtenissen op een andere manier de geschiedenis zijn ingegaan dan ze feitelijk gebeurd zijn. De verhalen uit het verleden zijn doorgegeven van de ene persoon op de andere en zoals elk verhaal dat door meer monden wordt verteld, zal ook het relaas van de geschiedenis telkens een beetje veranderen door vooroordelen en een verkeerde uitleg van de verteller.
In FEITEN DIE DE GESCHIEDENIS VERANDERDEN wordt een groot aantal historische ‘feiten’ eens goed onder de loep genomen. Nieuwe technische ontwikkelingen bieden steeds meer mogelijkheden om het verleden nader te bestuderen. Archeologen hebben de afgelopen twintig jaar met een heel scala aan nieuwe gereedschappen kunnen werken, van geostationaire satellieten met multispectrale scanners tot GPR (Ground Penetrating Scanners) handdetectors. Deze moderne meetapparatuur kan zo’n gedetailleerd beeld van bodemvondsten geven dat ze soms niet eens meer hoeven worden opgegraven! Zo kon in 2002 een onder zes meter zand verborgen 2500 jaar oude Egyptische stad worden gevonden en zien we de werkelijke omvang van de oude Khmer-hoofdstad Angkor Wat. Nieuwe ontwikkelingen in de laboratoria, DNA-analyse en forensisch politieonderzoek leggen vele historische mysteries na jaren bloot. Zo is ons meer bekend geworden over het leven en sterven van de ijsman Ötzi en kon de analyse van een haarlok van keizer Napoleon de werkelijke toedracht van zijn overlijden onthullen.
FEITEN DIE DE GESCHIEDENIS VERANDERDEN gaat op zoek naar de waarheid en geeft meteen ook een verklaring voor historische gebeurtenissen die jarenlang vraagtekens opriepen. Van het begin van onze wereld tot de recente geschiedenis, u krijgt de waarheid en dat is een feit!
Advertentienummer: m1735505005