Kenmerken
Beschrijving
Een pleidooi voor minder vlees en meer slagers
Auteurs: Ronald Giphart en Jacques Hermus, uitg. Nijgh & Van Ditmar,
PB, druk uit 2014, 288 pag. ISBN: 9789038812656.
Boek is nieuw en ongelezen. Richtprijs: € 18.
Geen betaalverzoeken.
Biefstuk, een gehaktbal, leverworst, eendenbout, spareribs, jamón ibérico, lamskoteletten: vlees, in alle vormen en gedaanten. In de jaren ’60 van de vorige eeuw begon de decadentie van de voorverpakte en voorgesneden stukken vlees die niemand meer herkende als onderdeel van een dier. We wilden graag vlees eten, maar niet steeds erop gewezen worden dat we daarmee dieren aten.
In interviews, reportages en verhalen schetsen Ronald Giphart en Jacques Hermus de geschiedenis, het heden en de toekomst van het slagersambacht en sporen ze de lezer aan om te kiezen voor beter en minder vlees, afkomstig van iemand met vakkennis. Maar daarvoor moeten er allereerst jonge slagers het hakmes weer oppakken.
‘Het is geen makkelijke tijd om slager te zijn. Vlees ligt onder een vergrootglas en het ambacht staat onder druk. De slager van Ronald en Jacques is een kritisch eerbetoon aan een van de oudste ambachten ter wereld en tegelijkertijd een mooi en lekker weglezend pleidooi voor minder en beter vlees.’
Auteurs: Ronald Giphart en Jacques Hermus, uitg. Nijgh & Van Ditmar,
PB, druk uit 2014, 288 pag. ISBN: 9789038812656.
Boek is nieuw en ongelezen. Richtprijs: € 18.
Geen betaalverzoeken.
Biefstuk, een gehaktbal, leverworst, eendenbout, spareribs, jamón ibérico, lamskoteletten: vlees, in alle vormen en gedaanten. In de jaren ’60 van de vorige eeuw begon de decadentie van de voorverpakte en voorgesneden stukken vlees die niemand meer herkende als onderdeel van een dier. We wilden graag vlees eten, maar niet steeds erop gewezen worden dat we daarmee dieren aten.
In interviews, reportages en verhalen schetsen Ronald Giphart en Jacques Hermus de geschiedenis, het heden en de toekomst van het slagersambacht en sporen ze de lezer aan om te kiezen voor beter en minder vlees, afkomstig van iemand met vakkennis. Maar daarvoor moeten er allereerst jonge slagers het hakmes weer oppakken.
‘Het is geen makkelijke tijd om slager te zijn. Vlees ligt onder een vergrootglas en het ambacht staat onder druk. De slager van Ronald en Jacques is een kritisch eerbetoon aan een van de oudste ambachten ter wereld en tegelijkertijd een mooi en lekker weglezend pleidooi voor minder en beter vlees.’
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
's-Gravenhage
37x bekeken
0x bewaard
Sinds 28 okt '25
Advertentienummer: m2327544496
Populaire zoektermen
emotionele gezondheidgezondheid uit de apotheek van god1 op 1 dieetvoeding en fysieke degeneratiecambridge dieetontstekingsremmende voedingde tao van gezondheidmoerman dieetvoeding bij gezondheid en ziektemoerman dieetvrijheid van voedingfit met voedingvoeding die schaadtcambridge dieetaanhanger chassis in Aanhangers en Bagagewagenstigershark in Zwembad-toebehorenoploo in Fietsonderdelencraft pony in Paarden en Pony's | Overige Paardenspullenkoepel lamp in Lampen | Hanglampenmila hond in Honden | Bulldogs, Pinschers en Molossersnaamborden in Kraamcadeaus en Geboortebordengiraffe voor muur in Kinderkamer | Inrichting en Decoratievijver heater in Vissen | Aquaria en Toebehorenplank* in Woonaccessoires | Kandelaars en Kaarsen