Kenmerken

Conditie
Nieuw
Onderwerp
Jaar (oorspr.)
2024

Beschrijving

Een pleidooi voor minder vlees en meer slagers
Auteurs: Ronald Giphart en Jacques Hermus, uitg. Nijgh & Van Ditmar,
PB, druk uit 2014, 288 pag. ISBN: 9789038812656.
Boek is nieuw en ongelezen. Richtprijs: € 18.

Geen betaalverzoeken.

Biefstuk, een gehaktbal, leverworst, eendenbout, spareribs, jamón ibérico, lamskoteletten: vlees, in alle vormen en gedaanten. In de jaren ’60 van de vorige eeuw begon de decadentie van de voorverpakte en voorgesneden stukken vlees die niemand meer herkende als onderdeel van een dier. We wilden graag vlees eten, maar niet steeds erop gewezen worden dat we daarmee dieren aten.
In interviews, reportages en verhalen schetsen Ronald Giphart en Jacques Hermus de geschiedenis, het heden en de toekomst van het slagersambacht en sporen ze de lezer aan om te kiezen voor beter en minder vlees, afkomstig van iemand met vakkennis. Maar daarvoor moeten er allereerst jonge slagers het hakmes weer oppakken.
‘Het is geen makkelijke tijd om slager te zijn. Vlees ligt onder een vergrootglas en het ambacht staat onder druk. De slager van Ronald en Jacques is een kritisch eerbetoon aan een van de oudste ambachten ter wereld en tegelijkertijd een mooi en lekker weglezend pleidooi voor minder en beter vlees.’
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
's-Gravenhage
37x bekeken
0x bewaard
Sinds 28 okt '25
Advertentienummer: m2327544496