Joh. Polyander - Schijnbare tegenstrijdigheden - nieuw

€ 12,50
Ophalen of Verzenden
70sinds 25 nov. '21, 18:50
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
ReligieChristendom | Protestants

Beschrijving

Joh. Polyander - Schijnbare tegenstrijdigheden
Schijnbaar tegenstrijdige Schriftuurplaatsen verklaard

Den Hertog - Houten, derde druk
Hardcover, blz. 429

Boek met stofomslag in onbeschreven, ongelezen NIEUWstaat
Prijs: EUR 12,95
-----------------------

Joh. Polyander (1568-1646) was hoogleraar te Leiden, lid van de Dordtse Synode in 1618 en 1619, een der samenstellers van de Dordtse leerregels en medewerker aan de Statenvertaling, evenals zijn vriend Gomarus.
Polyander, die zich steeds toelegde op een juiste exegese van de Schrift bij zijn colleges in het Oude en Nieuwe Testament, gaf in 1621 uit zijn boek: ,,Schijnbare tegenstrijdigheden''.
In dit werk worden 122 x 2 Bijbelteksten, die op het eerste gezicht met elkaar in strijd lijken te zijn, verklaard en toegelicht.
Om enkele voorbeelden te noemen: ,,Gij zijt veel schoner dan de mensenkinderen'' en ,,Hij had geen gedaante noch heerlijkheid'' - ,,Ik ben gevonden van hen die naar mij niet vraagden'' en ,,Bidt en u zal gegeven worden'' - ,,Niemand is goed'' en ,,De goede mens brengt het goede voort'' - ,,Oordeelt niet'' en ,,Oordeelt een rechtvaardig oordeel''.
Dit werk heeft zijn weg onder het volk dan ook gevonden en is zodanig gewaardeerd dat het in 1899 in de nieuwe druk werd uitgegeven, waarvan deze uitgave een herdruk is.
Een belangrijk boek voor elke Bijbelonderzoeker.
Advertentienummer: m1777791279