Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)
2000
Auteur
Anissa Helou
Type
Voorgerechten en Soepen, Hoofdgerechten, Taart, Gebak en Desserts

Beschrijving

De Libanese Keuken - Anissa Helou
De haute cuisine van het Midden-Oosten
Libanon is eeuwenlang beïnvloed door veel verschillende culturen. Tussen 3000 en 1500 v.Chr. was het land door zijn centrale ligging hét handelscentrum voor het oostelijke Middellandse-Zeegebied. Later werd het kleine Libanon door diverse grotere machten overheerst: Egypte, Griekenland, Turkije en Frankrijk. In de loop der eeuwen is zo een zeer gevarieerde keuken ontstaan die verfijnder is dan die van de omringende landen, mede door de grote Franse invloed.
Anissa Helou heeft typisch Libanese recepten verzameld zoals m'jaddarah (linzen met rijst) hindbeh bil-zeyt (wilde andijvie in olifolie), kibbeh nayeh (mix van fijngehakt lamsvlees, burghul en ui)
etc.
Uitraard ontbreken varianten op de bekendere gerechten uit het Middellandse-Zeegebied zoals falafel, kebabs en baklava evenmin
288 pagina's gebonden, hardcover, met stofomslag
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Aalsmeer
62x bekeken
2x bewaard
Sinds 19 aug '25
Advertentienummer: m2301413722