Beeldenstorm 5

€ 3,90
Verzenden
€ 2,95
121sinds 5 jul. '21, 22:51
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw

Beschrijving

Beeldenstorm 5
H.W. van Os, Henk van Os
9789053564837

. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2001. Taal: Nederlands.

In dit alweer vijfde deel van Beeldenstorm reist Henk van Os onder andere af naar Duitsland waar hij op zoek gaat naar relieken in Duitse kerkelijke schatkamers. Zo vindt hij in Osnabrück schedelrelieken en een triomfaal kruis vol edelstenen. Ook Kleef staat in dit deel volop in de belangstelling; lyrisch is hij over het Museum Kurhaus. Waar vroeger patiënten verlichting vonden door heilzaam water, laaft men zich nu aan de kunst.

Terug in eigen land bezoekt Van Os verschillende ver(nieuw)bouwde musea. Allereerst het Van Gogh Museum. Hij maakt u graag deelgenoot van alle nieuwe visies op bekende schilderijen en thema's als De Aardappeleters, De Zonnebloemen, de zelfportretten en Japan. Ook het Centraal Museum in Utrecht werd verbouwd. Van Os besteedt niet alleen aandacht aan de nieuwe presentatie maar hij behandelt ook Rietveld meubels, Utrechtse Caravaggisten, Pyke Koch en hij belijdt zijn favoriete parallel: sport en kunst.

Tenslotte begeeft hij zich naar de kop van Overijssel. Daar bezoekt hij Kasteel Nijenhuis in Heino waar hij visstillevens, verdwaalde beelden en onbegrijpelijke schilderijen vindt. Van hieruit reist hij door naar Hattem om met Erwin Krol het weer te voorspellen op schilderijen van Jan Voerman. Tenslotte adviseert hij de kroonprins een voorbeeld ter nemen aan een paleis in de polder: het huis Rams Woerthe in Steenwijk.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
Advertentienummer: a1390124002