Bieden: De club - Rolinde Hoorntje

€ 5,00
Ophalen of Verzenden
260sinds 6 mar. '22, 09:54
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
HerkomstNederland
AuteurRolinde Hoorntje

Beschrijving

De club - Rolinde Hoorntje

In haar debuutroman 'De Club' houdt schrijfster Rolinde Hoorntje het nachtleven een bijtende spiegel voor. Het is een satirisch pleidooi tegen de vluchtigheid, versnippering en oppervlakkigheid.

Joris Belgers1 december 2017, 20:00
Halverwege het gesprek citeert Rolinde Hoorntje een dj uit de Berlijnse clubscene die ze onlangs interviewde: " 'Ik ken een hele hoop mensen die met heel veel onzin een carrière hebben gebouwd.' Dát is waar mijn boek over gaat!"

Hoorntje (35) schrijft sinds 2011 voor NRC Handelsblad. Ze studeerde rechten, belandde in de advocatuur, zonder dat eigenlijk echt leuk te vinden. Dat schreef ze met twee anderen van zich af in project 'Zo Zuidas', in boekvorm, blogs en columns. Schrijven lag haar meer. Ze zei de advocatuur vaarwel en begon in de journalistiek - waarin ze nu wél doet wat ze leuk vindt: schrijven over het nachtleven en elektronische muziek. 'De Club' is haar debuutroman, waarmee ze het clubleven een bijtende spiegel voorhoudt.

De hoofdpersoon is de 30-jarige Shane. Een clichématige hipster - longboard, knotje - die, zoals wel meer millennials, doelloos door het leven dwaalt, zuchtend onder een verstikkende quarterlifecrisis. Hij is ontslagen bij zijn suffe baantje, zijn relatie is éénrichtingsverkeer. Via-via rolt hij het nachtleven van Amsterdam in: het lijkt hem leuk om 'iets met muziek' te doen.

Probleem alleen: Shane heeft geen enkel noemenswaardig talent. Behalve voor het achterlaten van een eerste indruk. Het lukt Shane om zich een weg omhoog te bluffen, al dan niet per ongeluk over de rug van anderen.

Hoorntje schetst een vrolijke en tegelijkertijd deprimerende wereld vol rondfladderende insta-influencers, snapchatmeisjes, snuivende feestorganisatoren en muzieksnobs die zichzelf veel te serieus nemen.

Het is een satirische blik op de minder mooie kanten van het nachtleven. Bovenal is het een aanklacht tegen de aandachtseconomie, waarin het niet langer om inhoud gaat maar vooral om imago. En Shane? Gewoon een eikel. Best riskant, een roman schrijven met zo'n onsympathieke hoofdpersoon.
Advertentienummer: m1817020967