'De Kleine Johannes' - Frederik van Eeden (1887), uitg. 1954

€ 5,00
Ophalen of Verzenden
701sinds 29 aug. '22, 07:52
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGelezen
AuteurF. van Eeden

Beschrijving

te koop aangeboden : ''De Kleine Johannes' - Frederik van Eeden. Gelezen, maar in prima staat. Enige gebruikssporen aan stofomslag zichtbaar

- Mouton & Co Uitgevers, 's-Gravenhage, 1954
- hardcover, 488 pg


De kleine Johannes begint met 'Ik zal u iets van de kleine Johannes vertellen. Het heeft veel van een sprookje, mijn verhaal, maar het is toch alles werkelijk zo gebeurd.' Johannes is een jongetje dat veel van de natuur houdt. Op een dag ontmoet hij in de tuin de elf Windekind. Windekind neemt Johannes mee naar het rijk van de dieren. Johannes is zo van deze wereld vervuld, dat hij er wel altijd zou willen blijven.

Maar dan laat Windekind Johannes ook de wereld van de mensen zien. Daardoor, en door de ontmoeting met de kabouter Wistik, het meisje Robinetta, Pluizer, dokter Cijfer, de Dood en uiteindelijk de Ongenoemde, wordt het sprookje gaandeweg steeds grimmiger en wordt Johannes uiteindelijk voor de ultieme keuze gesteld: zal hij in de sprookjeswereld van Windekind blijven of kiest ervoor om in te treden in de wereld van de mensen, waar hem 'eindeloos verdriet, vermoeienis en zorg' wachten?

De kleine Johannes is een symbolische vertelling over de levensfasen van de mens en de zoektocht naar geluk.

Het taalgebruik in De kleine Johannes is verouderd, maar desondanks heel leesbaar. Het kan zelfs zijn dat je erg geniet van de mooie taal van Van Eeden. Er komen veel symbolen en metaforen in het verhaal voor. Je kunt het verhaal ook goed volgen als je deze niet meteen allemaal herkent en begrijpt. Als je je meer in het boek gaat verdiepen, zul je ontdekken dat veel dingen minder eenvoudig zijn dan ze lijken. Hoewel De kleine Johannes een oud boek is, zul je er veel in kunnen ontdekken dat je ook aan het denken zet over jouw leven.

Wat is geluk? Vind je het geluk door te leven in een droomwereld of juist door de confrontatie met de harde werkelijkheid aan te gaan?
Hoe belangrijk is geloof in je leven? Wat is de zin van het leven?prijs is excl. verzendkosten : EUR 5,00 (DHL - ophalen bij servicepunt) / EUR 6,00 (DHL - aan huis)
Advertentienummer: m1879420329