Wie Is Er Bang Voor Nieuwe Klanken?

€ 9,95
Verzenden
€ 2,95
30sinds 1 jan. '22, 23:15
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw

Beschrijving

Wie Is Er Bang Voor Nieuwe Klanken?
Ingo Metzmacher
9789059360952

. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Taal: Nederlands.

Waarom zouden we ons met muziek moeten bezighouden? Wat kan muziek ons vertellen over de wereld waarin we leven? Hoe ontstaat het ongerijmde, het ongehoorde in de wereld, hoe ontstaat muziek? Is muziek een totaal vrije kunstvorm, of moet ze aan regels voldoen? Deze en andere vragen worden door Ingo Metzmacher op een uiterst begrijpelijke manier beantwoord en voorzien van talrijke voorbeelden uit de muziekgeschiedenis.
In het boek is er ook ruimte voor persoonlijke belevenissen: het voorbeeld van zijn muzikale vader, de samenwerking met muzikanten, de gesprekken met componisten, en de kennismaking met hun opvattingen over wat belangrijk is in de muziek: 'tijd', kleur' en 'natuur'. Tevens bevat het boek prachtige portretten van componisten (o.a. Mahler, Strawinsky, Messiaen, Schönberg, Cage en Hartmann). Zo slaagt Metzmacher er spelenderwijs in de lezer bekend te maken met de muziek van de afgelopen eeuw.
Voor Metzmacher is moderne muziek een boeiende ontdekkingsreis. 'Er bestaan geen wandelpaden, je kunt alleen maar wandelen,' zoals een compositie van Luigi Nono luidt. 'Velen denken dat muziek iets van gisteren is,' schrijft Metzmacher, 'alleen voor diegenen bedoeld die denken dat ze er wat van begrijpen. Ik weet wel beter: grote componisten spreken iedereen aan.' Van deze titel is momenteel geen fragment beschikbaar.Van deze titel is momenteel geen recensie beschikbaar.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
Gratis verzending vanaf 40 euro of 4 boeken

Advertentienummer: a1417906777