Verzorgingssociologie

€ 9,40
Verzenden
€ 2,95
00sinds 23 aug. '21, 21:59
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw

Beschrijving

Verzorgingssociologie
Willem Visser
9789046903278

. Conditie: Als nieuw. Editie: 2. Jaar: 2013. Taal: Nederlands.

Individualisering is met het streven naar succes, glamour en geluk, maar ook met stress, depressie en afnemende zorg een kenmerk van deze tijd. Maar wat bindt mensen en hoe zien zij de zorg naar elkaar, nu en in de toekomst?

Verzorgingssociologie onderzoekt deze kernvragen aan de hand van vijf benaderingen:
- het structureel functionalisme/de systeemtheorie,
- het symbolisch interactionisme/de etiketteringstheorie,
- de disciplineringstheorie,
- de kritische theorie,
- de civilisatietheorie.

Studenten leren ontwikkelingen en probleemsituaties in de zorg, hulp- en dienstverlening vanuit verschillende invalshoeken te analyseren en in een brede context te plaatsen. Ook leren zij professioneel aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen in de verzorgingsstaat, de risicomaatschappij en de civil society. In een laatste hoofdstuk staat modernisering met paradoxen als schaalvergroting en schaalverkleining, verafhankelijking en verzelfstandiging, conditionering en deconditionering centraal.

Verzorgingssociologie is bedoeld voor (gevorderde) studenten van (para)medische studies en opleidingen in de (gezondheids)zorg, het sociaal werk en maatschappelijke ondersteuning.

Willem Visser doceerde verzorgingssociologie en organisatiekunde aan de Academie voor Sociale Professies van de Haagse Hogeschool. Daar verzorgde hij ook trainingen conflicthantering.
Momenteel is hij lid van de Wmo-raad in Valkenburg (Zuid-Limburg). Van zijn hand verscheen eveneens bij Uitgeverij Coutinho Leren organiseren - samenwerken, managen en coachen.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.
Advertentienummer: a1396310546