5 DVD - ONS KLIMAAT - NATIONAL GEOGRAPHIC

Bieden
Ophalen of Verzenden
40sinds 7 jul. '22, 11:56
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
GenreNatuur
KijkwijzerleeftijdAlle leeftijden

Beschrijving

in nieuwstaat !

DVD 1,
6 GRADEN - IS ER TOEKOMST OP EEN WARMERE PLANEET?


De aarde warmt op. In het jaar 2100 kan de gemiddelde temperatuur wereldwijd maar liefst met zes graden Celsius zijn gestegen. Dat voorspellen wetenschappers. Maar wat betekent een stijging van zes graden voor de mens? National Geographic brengt, graad voor graad, in beeld wat de consequenties van deze temperatuurstijging voor de toekomst van de mens en onze planeet zijn. We zien de eerste gevolgen: het koraalrif in Australië, de ijsvlaktes in Groenland en het regenwoud in de Amazone veranderen onder invloed van de hogere temperatuur. Wat staat ons nog meer te wachten? En wat kan er gedaan worden om het tij te keren?

DVD 2:
EARTH REPORT - DE AARDE WORDT BEDREIGD

Verwoestende overstromingen, razende tornado's, dodelijke droogtes: het afgelopen jaar werd onze planeet geteisterd door diverse natuurrampen, die volgens deskundigen het gevolg zijn van een veel groter gevaar, een gevaar dat de grootste bedreiging vormt waar de mensheid ooit mee is geconfronteerd: klimaatverandering. Earth Report analyseert de oorzaken en legt uit welke gevolgen de klimaatverandering tot nu toe heeft gehad. Grote vraag: is het proces nog omkeerbaar? Naast klimaatverandering brengen de wetenschappers van National Geographic nog meer in beeld. Wat is de toestand van het dierenrijk? Welke dieren zijn ontdekt en welke dreigen uit te sterven? En de mensheid? Hoe snel groeien we? Welke virusepidemieën bedreigen ons en welke nieuwe technieken worden ontwikkeld om deze gevaren af te wenden? National Geographic's Earth Report geeft een indringend en compleet beeld van de actuele toestand van onze kostbare aarde.

DVD 3,4 en 5:
EXTREME DAGEN
: één graad verschil, indringers en water op drift.
Detectives vinden de oplossing tot mysterieuze zaken vaak door het verband te zien in een reeks aanwijzingen. Ook wetenschappers gaan soms op die manier te werk. Zoals met de volgende aanwijzingen. Hoog boven de Atlantische oceaan ontstaan enorme stofwolken. Een hele populatie van rendieren sterft op raadselachtige wijze uit. In de oceanen worden diersoorten tot de rand van hun overleving gedreven. Een aandoening aan de luchtwegen, ooit zeldzaam bij kinderen in Trinidad, is nu wijdverspreid. Op het eerste gezicht houden deze verschijnselen geen verband met elkaar, maar wetenschappers geloven nu dat ze een bindende factor hebben gevonden: het veranderende klimaat.
Advertentienummer: m1861282434