Dans la maison Francois Ozon dvd

€ 6,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 3,84
330sinds 26 okt. '22, 11:20
Deel via
of

Kenmerken

GebiedFrankrijk

Beschrijving

Te koop aangeboden de dvd:


DANS LA MAISON


Regie van Francois Ozon


Met : Denis Ménochet Emmanuelle Seigner Ernst Umhauer Catherine Davenier Kristin Scott Thomas


DANS LA MAISON is François Ozons ijzersterke opvolger van het succesvolle POTICHE en zijn eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas.

Germain (Fabrice Luchini, POTICHE, LES FEMMES DU 6ieme ETAGE ) is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal "In het huis' leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas. Hij blijkt een scherp gevoel voor observatie te hebben vermengd met voyeuristische neigingen.

Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw (Kristin Scott Thomas, IL Y A LONGTEMPS QUE JE T'AIME, HAAR NAAM WAS SARAH) en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot?

Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan.

DANS LA MAISON is een knappe en uiterst spannende film over obsessie en verlangen.


De dvd verkeert in goede staat en is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Brievenbuspost


Het betreft hier een vaste prijs. Mails over lagere prijzen worden niet beantwoord.
Advertentienummer: m1902201110