Collectie Frans DVD's Franse Filmklassiekers

Zie omschrijving
Verzenden
Verzenden voor € 1,99
451sinds 20 nov. '22, 18:39
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw in verpakking

Beschrijving

Originele DVD-Verzameling met als thema de betere franse film (met vele zeldzame Uitgaves) mag nu tegen een eenheidsprijs weg!
Beschikbaar zijn (op alfabetische volgorde):

Amour Winnaar 5 Cesar 2011
met Isabelle Huppert
Klassieker die laat zien dat het leven geen makkelijke weg is om te bewandelen, vooral niet wanneer de ouderdom toeslaat.
Anne (Emmanuelle Riva) en Georges (Jean-Louis Trintignant) zijn al op leeftijd en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct, hierdoor raakt ze aan één kant van haar lichaam verlamd. George verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement. Ook wordt de relatie met hun dochter (Isabelle Huppert), die in het buitenland woont, behoorlijk op de proef gesteld.

Cesar & Rosali (1972) met Yves Montand en Romy Schneider
Bevat de bijna 2 uur durende versie (111min) + Extra's
Rosalie is gescheiden, heeft een dochter en twee mannen die gek op haar zijn. David is Rosalies vlam van vóór haar huwelijk en begint langzaamaan weer al haar aandacht op te eisen... Claude Sautet (1924-2000) brak door als regisseur met Les choses de la vie (1969). In de jaren zeventig maakte Sautet zijn bekendste films, waaronder Max et les Ferrailleurs (1971), Une Histoire Simple (1978) en César et Rosalie. Une Histoire Simple werd genomineerd voor een Oscar voor Beste niet-Engelstalige film.

Chocolade/ Chocolat met Juliette Binoche
LANGE MEER DAN 2 UURs Versie!
+ oa 3 extra films!
In totaal 12 extra's incl. verwijderde scenes + kijkje achter de schermen
In het Franse dorpje Lansquenet staat de tijd stil. Al een eeuw is er niets veranderd, maar dan vestigt Vianne Rocher (Juliette Binoche) zich met haar dochter in het ingedutte plaatsje. En dan is daar ook ineens de knappe vreemdeling die bij Vianne allerlei gevoelens losmaakt.

Dans la Maison (Francois Ozon) 2012
François Ozons ijzersterke opvolger van het succesvolle POTICHE en zijn eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas.
Germain is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal "In het huis' leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas. Hij blijkt een scherp gevoel voor observatie te hebben vermengd met voyeuristische neigingen.

Elle s'appelait Sarah (2010) - Kristin Scott Thomas
De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Les Femmes du 6e Etage (2001)
Parijs, de vroege jaren 60: de tijd van cocktails, mantelpakjes en dure chevrolets. De vermogende Jean-Louis Joubert is een brave maar saaie man. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. María laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij samen met andere Spaanse werksters woont. Vrolijke én romantische film met heerlijke rollen van onder andere Jean-Louis Joubert en Carmen Maura .

15x Franck Dubosc Pour Toi Public 2 met meer dan 1 uur bonussen
1. L'adolescent
2. L'amoureux
3. Le kéké des plages
4. La tête à claques
5. Le péteur
6. Le rappeur
7. Marrakech
8. L'hypocrite
9. Le fumeur
10. Le berger
11. Le sous-marin
12. Le relou
13. La chipie
14. L'homme qui murmurait à l'oreille de n'importe quoi
15. Saint-Tropez.
+ Les Betisiers 1&2 Duur 2 uur 20 min

Het Kind van Luc d'Ardenne (2006)
Speciale editie met interviews en tevens
de film 'The Image Factory' er gratis bij
Bruno is twintig jaar, Sonia achttien. Ze leven van de uitkering van Sonia en van de diefstallen die Bruno samen met zijn vrienden pleegt. Sonia is pas bevallen van hun zoon Jimmy. Maar hoe kan Bruno die zo lichtvaardig van dag tot dag leeft en die alleen maar in beslag wordt genomen door het geld van zijn handeltjes een echte vader voor zijn kind zijn?

Liefde met Isabelle Huppert en Jean-Louis Trintignant
Winnaar vd Gouden Palm 2012
Een ontroerende film over de liefde van een echtpaar dat vecht tegen de genadeloze klappen die de ouderdom uitdeelt.
Speciale uitgebreide Editie met 24 minuten Making of, diepte-intreview met E. Riva en ook met Jean-Louis Trintignant

Niets aan te geven?
Deze klassieke komedie van én met Dany Boon, gaat over twee douanebeambten die te horen krijgen dat hun douanepost op de grens tussen Courquain (Frankrijk) en Koorkin (België) zal verdwijnen. De Belg Ruben Vandevoorde, overijverig douanier én zelfverklaard francofoob, krijgt tot zijn afgrijzen te horen dat hij samen met de Franse Mathias Ducatel moet gaan samenwerken. Ruben weet echter niet dat Mathias al een jaar een geheime relatie heeft met zijn zus Louise, en haar ten huwelijk heeft gevraagd. Mathias zet zich volledig in voor de nieuwe douaneopdracht, om zo Ruben’s goedkeuring te krijgen voor zijn liefde voor Louise. Maar is die liefde wel bestand tegen alle hilarische misverstanden die volgen…?
Met ook nog allerlei extra's

De Onaantastbaren (2011)
Special Edition DVD-uitgave in aparte, 2e doos met ook de documentaire Making of, verwijderde scenes en nog veel meer
Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer
hetzelfde zijn.

Partir Corsini
Suzanne (K Thomas) is de ambitieuze vrouw van een succesvol chirurg. Ze voelt zich gevangen in haar perfect uitgestippelde leventje, maar haar passie laait weer op met de komst van klusjesman Ivan. Ze besluit alles achter te laten en stort zich in een passioneel avontuur.

Seuls Two Eric & Ramzy Two alone in Paris Ramzy Bedia Eric Judor Special edition
incl Making of (26 min), Bloopers + Deleted Scenes (meer dan 1 uur extra)
Gervais, een onhandige en eigenwijze Parijse politieagent, is het mikpunt van spot op het politiebureau. Hij zoekt al jaren onophoudelijk naar de grappige en doortrapte meesterdief, Curtis, die er steeds in slaagt te ontkomen en die Gervais bovendien elke keer weer belachelijk maakt. Op een ochtend, na een mislukte achtervolging, wordt Gervais wakker in een lege hoofdstad. Maar is Parijs echt helemaal leeg? Een tweede persoon racet door de verlaten straten in een Formule 1 auto: Curtis! Het Briljante en bekende komiekenduo Eric & Ramzy voor de eerste keer achter de camera voor deze sappige komedie.

Simon Wener verdwijnt..
Moeilijk te vinden Filmhuis-film kompleet met boekje (40 blz)
Extra's oa The Making of-film
Maart 1992, een klein dorpje net buiten Parijs. Tijdens een feestje ontdekken twee tieners in het bos een levenloos lichaam. Twee weken eerder kwam de zestienjarige Simon niet opdagen voor zijn les. Bloedvlekken werden gevonden in de klas. Een paar dagen later verdwijnen er nog twee klasgenoten. Geruchten over zelfmoord en ontvoering doen de ronde, maar wat is er nu werkelijk gebeurd?

Tous les Matins du Monde1991 met Gerard Depardieu en zoonSpecial edition incl LANGE VERSIE (bijna 2 Hr) + extra's oa Making of
Parijs, de tweede helft van de zeventiende eeuw. De sombere violist Monsieur de Sainte Colombe is de grootmeester van de viola da gamba. Na de dood van zijn vrouw leeft hij met zijn twee dochters Madeleine en Toinette afgezonderd van de buitenwereld, ver van alle intriges en tierlantijnen van het Franse hof van Louis XIV. Ondanks het feit dat hij zich afsluit van de wereld, is zijn muziek en naam bekend. Op een dag ontmoet hij Marin Marais, een jongeman die vioolles wil krijgen. Die ontpopt zich tot een bijzonder begaafde leerling, maar ook ambitieuze muzikant. Marais wordt verliefd op Madeleine. De confrontatie tussen de twee tegenpolen is bijzonder heftig. Tous les matins du monde werd bekroond met zeven Césars. De schitterende vertolkingen van Gérard en Guillaume Depardieu, Anne Brochet en Jean-Pierre Marielle droegen bij tot het succes van de film. Maar de muziek van gambist Jordi Savall laat zeker niemand onberoerd.

Les Uns et les Autres (1981) Claude Lelouch
VOLLEDIGE 177 min VERSIE! (niet de ingekorte dus)
De film volgt vier families met verschillende nationaliteiten (Frans, Duits, Russisch en Amerikaans). Alle vier families hebben een passie voor muziek. De verschillende verhaallijnen kruisen elkaar.
De grootste gebeurtenis in de film is de Tweede Wereldoorlog, die de verhalen van de vier families bij elkaar brengt en het lot van sommigen bepaalt. Hoewel alle personages fictief zijn, zijn velen gebaseerd op historische artiesten en kunstenaars als Edith Piaf, Josephine Baker, Herbert von Karajan, Glenn Miller, Rudolf Noerejev enz. De Bolero brengt de vier families aan het eind van de film allemaal samen.

Zijn en Hebben (2002)
De Filmcollectie met extra: Bezoek aan het festival van Cannes, Poezie-voordrachten van de kinderen & Interview met de maker
Een met veel liefde gemaakte, ontroerende succesdocumentairereeks over een van de vele honderden Franse dorpsschooltjes, waar alle leerlingen in één klas passen. In een klein dorpje in de Auvergne geeft Georges Lopez in zijn eentje les aan een klasje met dertien kinderen van vier tot twaalf jaar. Geduldig en liefdevol onderwijst hij deze verschillende kinderen. Van de strenge winter tot aan de zomervakantie volgen we hun leerproces, afgewisseld met lyrische beelden van het veranderende landschap in deze dunbevolkte streek. Nicolas Philibert maakte een onvergetelijke , echte klassieker.

Alle DVD's/DVD-BOXES zijn originele DVD-Uitgaves
met originele DVD's en de originele Hoesjes
Allen met nederlandse ondertiteling (behalve les uns et les autres)
Allen zijn nooit of 1x afgespeeld en in krasloze MINT-staat.

PRIJZEN, KWALITEIT EN VERZENDING:
SALE-Prijs per lot/DVD/ DVD-BOX nu 19,99 euro .
Neem je er 3 of meer dan 15 euro per stuk.
Koop je alles dan zelfs nog eens de HALVE PRIJS!
Uw Porto-bijdrage binnen Nederland is maar 1,99 euro (ook bij meerdere aankopen en boxes!) Bij meer dan 4 stuks worden de dvds wel in hoes en plastic maar zonder doos verstuurd (tenzij anders overeengekomen).
Advertentienummer: m1912660970