De twee benige messing Ankh

€ 115,00
37128sinds 6 mei. '22, 13:57
Deel via
of

Kenmerken

Beschrijving

De tweebenige Ankh, ook wel de Ankh van genezing genoemd, is een oud genezingssymbool. Dit symbool werd al gebruikt in Lemurië, Atlantis en Egypte.
In Lemurië werd dit symbool energetisch gebruikt, het had nog geen fysieke vorm. Later, in Atlantis, kreeg het symbool de fysieke vorm.
De Ankh was in eerste instantie een antenne voor de koningen en hogepriesters op aarde.
Na de val van Atlantis werd de kennis over het symbool en de piramide overgebracht naar Egypte. Toen de Piramide van Cheops werd gebouwd, werd in de top een Ankh geplaatst. Deze stak met de lus en de armen boven de piramide uit en de benen bevonden zich in de piramide en diende als antenne.
Deze antenne was nodig voor de communicatie van de koningen en hogepriesters met de kosmische dimensies. Op deze manier kon men vanuit de kosmische wereld wijsheid en inzichten krijgen. Men kon raad vragen, bijvoorbeeld wanneer er politieke problemen speelden.

Mijn naam is Jan. In mijn leven gebeuren vaak wonderlijke dingen die vooral te maken hebben met creatie. Het is er vaak zomaar ineens. Dit zijn ook mijn vroegste herinneringen. Als ik terugdenk aan wat er door mij is gecreëerd, dan zie ik een beeld van een veldboeket van wilde bloemen. Van alles en nog wat uit de directe omgeving is zomaar ontstaan.

Hoe ben je erop gekomen om Ankhen te gaan maken?

Het maken van Ankhen heb ik geleerd van een dierbare vrouw. Na een prachtige ontmoeting met haar, gaf ze mij haar mal mee met als opdracht: 'Je krijgt hem een week mee en volgende week krijg ik hem weer terug.'

Op wonderbaarlijke wijze was hij na een week werken af. Het ging vanzelf en alles in mij gaf aan 'maak het met je handen!'
In stilte en opperste concentratie werd ik geleid door krachtige meesters die verbonden zijn met de Ankh-energie.

Hoe voelt dat, om met de Ankh-meesters te werken?

Ik had het toen nog niet door, maar later in het proces van het vervaardigen van Ankhen  waren ze er ook... en in alles wat ik met Ankhen doe zijn ze sterk in mij aanwezig. Vanuit die kennis werk ik. Ik ben maar een omhulsel, degene die het creëert. Ik maak Ankhen, zij begeleiden mij.

Hoe en wanneer maak je een Ankh? Wat is de optimale omgeving?

De Ankh maak ik in stilte en op verschillende tijdstippen. Dat wordt een beetje gestuurd.  Ik maak dan een innerlijk vuurtje aan. Hierdoor gaat het allemaal wat vloeiender. Waar creatie opbloeit, in stilte, daar voelt het goed om Ankhen te maken. Ook als er wordt gedanst, gezongen of getekend, werk ik graag aan de Ankh.

Wat betekent het maken van de Ankh voor jou?

Het is Alchemie. Het is Liefde en toewijding. Het is voelen en bovenal Zijn. 


DE WERKING VAN DE ANKH

In onze tijd wordt de Ankh als symbool steeds meer herontdekt. Het gebruik van de energie ervan is tegenwoordig beschikbaar en bereikbaar voor iedereen. Je kunt de Ankh voor jezelf gebruiken alsmede voor therapeutische behandelingen.
Wanneer je de Ankh vasthoudt, versterkt het je kracht en je energie. Je kunt met de energie van de Ankh blokkades weghalen en pijn bestrijden. Als je de benen van het symboolvoorwerp naar je toe richt, ontvang je energie. Richt je het hoofd naar je toe en dus de benen van je af, dan geef je energie.
Een goed gebruik van de Ankh helpt de persoon die hem gebruikt bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.
De Ankh is persoonsgebonden. Gebruik het dus alleen zelf. Elke Ankh heeft namelijk een specifieke werking voor de eigenaar. Wanneer iemand bijvoorbeeld last heeft van een blokkade bij een chakra, kan het symbool worden gebruikt om deze blokkade op te heffen. Voordat de Ankh door mij kan worden vervaardigd, is persoonlijk contact met degene die deze bestelt dus belangrijk. Op deze manier kan deze worden afgestemd op de uiteindelijke eigenaar.
Het is van belang om de intentie te hebben om de Ankh als antenne te gebruiken voor een verbinding met de kosmos. Wanneer je een sterke verbinding hebt met de kosmos, kan de helende werking van dit symboolvoorwerp zeer krachtig voor je worden.

CONTACT EN PRIJZEN

Heb je interesse in de Ankh of zou je er graag meer over willen weten, neem dan gerust contact met mij op.
Onderstaand vind je de verschillende afmetingen met bijbehorende prijzen.
Alle Ankhen zijn door mij handgemaakt en zijn van messing. De prijzen zijn exclusief eventuele verzendkosten.
Grote Ankh: circa 22 cm (lengte) x 15 cm (breedte) x 6 mm (dikte). Prijs: €115 -.
Kleine Ankh: circa 11 cm (lengte) x 7,5 cm (breedte) x 4 mm (dikte). Prijs: €30, -.
 
Extra Grote Ankh: circa 66 cm (lengte) x 45 cm (breedte) x 8 mm (Dikte). Prijs: €250, -.
Reis Ankh: circa 17 cm (lengte) x 12 cm (breedte) x 4 mm
(dikte) prijs: €55, -.
Advertentienummer: m1839354326
Overige advertenties van Wilemsen
Meer van Wilemsen