GaGa Animal Care - HARPER (in gastgezin in Den Velde OV)

N.o.t.k.
8967sinds 11 jul. '22, 12:35
Deel via
of

Kenmerken

SoortMiddel
GeslachtTeef
Type aanbiederParticulier
Aantal hondenEén hond
HerkomstBuitenland
GechiptJa
GeregistreerdJa
Leeftijd6 jaar of ouder
OntwormdJa
StamboomNee
GevaccineerdCDV (hondenziekte), HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)

Beschrijving

Naam: Harper
Geslacht: teef (gesteriliseerd)
Geboortedatum: ca. september 2016

Verblijfplaats: Harper logeert bij een gastgezin in Den Velde (OV).

Hallo,

Wat leuk je dat je de moeite neemt om mijn stukje te lezen!

Nou, ik ben dus Harper.
Ik ben ongeveer 6 jaar - helaas weten ze mijn exacte geboortedatum niet, want ik heb jaren op straat geleefd.
Ik heb korte pootjes, een lang lijfje enne…. ik praat er niet graag over (want je weet: over je kilo's praten is altijd een dingetje onder vrouwen), maar de weegschaal gaf de laatste keer 14 aan, schoon aan de haak.

Ik zal jullie eens meenemen in mijn leven tot nu toe.
Ik heb zover ik me kan herinneren altijd op het eiland Lesbos gewoond, eerst bij het kasteel in Mytilini, de hoofdstad van Lesbos. Kasteel… wat klinkt dat goed, hè?! Maar helaas was de werkelijkheid minder sprookjesachtig.

Dat oude kasteel is eigenlijk een ruïne en ik overleefde daar samen met heel veel andere honden. En dat leven kon ik eigenlijk niet zo goed aan… Gelukkig hebben lieverds die ons daar regelmatig kwamen voeren kunnen regelen dat ik naar een veilige plek kon.
Ik ben toen verhuisd van het “kasteel” naar Camp GaGa, helemaal aan de andere kant van het eiland.

We kregen 2 keer per dag bezoek van steeds dezelfde lieverds, zij zorgden ervoor dat we niets tekort kwamen. Eerst moest ik echt aan ze wennen, maar toen ik ze wat meer leerde kennen begon ik ze te vertrouwen. Ook gingen ze me aaien… Nou, dat vond ik in eerste instantie best vreemd, maar eigenlijk als ik nu terugdenk was dat ook heel erg fijn.

Ze hebben me meegenomen naar een lieve hondendokter en hij heeft prikjes gegeven en bloed afgenomen. Dat was maar goed, want zo kwamen ze er achter dat ik een infectieziekte heb: Leishmania noemen ze het. Dat komt dus doordat een nare irritante kriebelende zandvlieg mij heeft geprikt! Helaas zal ik van Leishmania nooit helemaal genezen, maar het goede nieuws is dat mijn organen nog gewoon gezond zijn. Nou, dat was wel een opluchting, hoor!
Ik ben ertegen behandeld en onlangs kregen we te horen dat de infectie niet actief is. Nou, daar heb ik een lekkere kluif op gegeten!

Vanuit Camp GaGa ben ik verhuisd naar een heel ander land. Ik mocht mee met zo'n groot monster wat de lucht in gaat (ik hoorde dat dat een vliegtuig genoemd werd). Nou, dat was een belevenis!

De mensen noemen het hier Nederland. Ik woon hier nu al weer een tijd bij een (tijdelijk) baasje, die mij opvangt zodat ik nog wat meer kan leren over de Nederlandse wereld.
Ik heb van alle 4 de andere honden die hier wonen veel kunnen leren en ben dan nu klaar voor mijn eigen mandje.

Ik doe al veel “hondendingen”. Ik durf ook bij mijn baasje op schoot te gaan zitten. En als hij even niet oplet, spring ik op zijn stoel en ga daar heerlijk in liggen slapen.

Als ik de riem zie word ik helemaal blij, want dat betekent dat we lekker een eind gaan wandelen. Ik ben daar gek op! Mijn logeerbaasje zei ook tegen me dat ik zo netjes aan de riem loop. Ik kan ook zelf de auto in springen - goed van mij, hè?!

Ik heb me denk ik wel al heel goed aangepast.
Het enige waar ik nog niet helemaal aan gewend ben, is aan heel veel auto's, want die rijden hier niet. Bij mijn logeeradres is het heerlijk rustig.
Ook zal ik natuurlijk even moeten wennen aan een nieuw baasje. Maar als we allebei de tijd nemen elkaar te leren kennen, denk ik dat dat wel goed komt.

Ik speel trouwens ook heel graag met andere honden, dus als er al een stabiele hond in huis is, kunnen we als ik eenmaal gewend ben lekker spelen, rennen en stoeien.
Ik heb wel 1 dingetje: ik zie mezelf niet in een heel druk gezin met kleine kinderen. Maar dat is een kleinigheidje, toch?!

Ik ben helemaal enthousiast over een nieuwe stap! En ik hoorde zeggen dat er misschien wel een gouden mandje ergens voor me klaar zou kunnen staan. Dat zou wat zijn: een GOUDEN mand. Nou, die had ik zelfs bij het “kasteel” in Mytilini niet!
(Eerlijk gezegd weet ik niet of goud wel zo lekker ligt, dus ik hoop maar dat er een heerlijk zacht kussen in ligt!)

Zie jij het zitten om samen met mij het laatste avontuur aan te gaan?

Omdat de verwachting is dat ik meer medische zorg (onderzoeken, medicatie) nodig zal hebben, gelden voor mij aangepaste financiële voorwaarden.

Uit veiligheidsoverwegingen en voor het gemak van onze adoptanten en gastgezinnen, wordt bij adoptie van een hond standaard een complete set goed passend tuig geleverd. Hiervoor betaalt u onze kostprijs van €35, u hoeft zelf dus wat dat betreft niets meer aan te schaffen.

Bij interesse in één van onze honden kunt u ons een bericht sturen. Wij zullen u daarna doorverwijzen naar het interesseformulier op onze website waar wij een vragenlijst opgesteld hebben om een goed beeld te krijgen van uw situatie. Het is voor ons erg belangrijk dat de honden een goede toekomst krijgen en dat de juiste match wordt gemaakt. Naar aanleiding van het invullen van deze vragenlijst, zal één van onze vrijwilligers contact met u opnemen.

Voor meer informatie over onze stichting en een actueel overzicht van onze voor adoptie beschikbare honden kunt u terecht op onze Facebook-pagina ‘’Honden voor adoptie - GaGa Animal Care’’ en onze website gagaanimalcare PUNT com
Advertentienummer: m1862710924