Siberisch Lariks/Siberisch Larix gevelbekleding en meer

Zie omschrijving
Ophalen
2235sinds 14 aug. '23, 14:13
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
TypePlank
Lengte300 cm of meer
DikteMinder dan 25 mm

Beschrijving

Bent u op zoek naar gevelbekleding uitgevoerd in Siberisch Lariks, dan bent u bij Houthandel Bunnik in Leusden aan het juiste adres!

Houthandel Bunnik is gespecialiseerd in massief houten gevelbekleding op maat. In Siberisch Lariks worden door ons vele typen gevelbekleding gemaakt en is hierin een houtsoort van specialisme.

Wij houden zowel voorraad in de 1-4 (noesthoudende) sortering, alsook de 0-1 (nagenoeg noestvrije) sortering. Tevens hebben wij in 0 sortering ook rift/kwartiers gezaagd Siberisch Lariks op voorraad.

Enkele voorbeelden van profileringen zijn:
Blokprofielen
Rhombusprofielen
Rabatdelen: zweeds, overhangend en halfhout channelsiding Boards & Batten
Open gevelbekleding in verschillende breedtes
Lamellen
Volledig maatwerk

Ook kant en klare vloerdelen in zowel 1e/2e kwaliteit als de 3e/4e kwaliteit is een product dat wij voeren in deze houtsoort.

Siberisch lariks is een zeer fijnjarige naaldhoutsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Het is een harde en zware houtsoort met een fraaie kleur en structuur. De natuurlijke duurzaamheid staat een onbehandelde buitentoepassing toe.
Onbehandeld zal het hout naar verloop van tijd vergrijzen.

De laatste jaren is de houtsoort lariks als het ware aan een tweede jeugd begonnen. Lariks werd vroeger in ons land onder andere gebruikt in de tuin-, glastuin-, water-, scheeps-, molen- en mijnbouw, tegenwoordig vindt zij onder meer toepassing in vloeren, kozijnen, trappen, gevelbekleding en natuurlijk als tuinhout.
Het Siberisch Lariks is lichtgeel tot zalmroze gekleurd een mooie houtsoort met uitstekende eigenschappen voor gevelbekleding. Siberisch lariks is afkomstig uit het gebied grenzend aan de noordelijke ijszee. Door het extreme klimaat daar groeit de Siberische Lariks aanzienlijk langzamer dan zijn Europese soortgenoot. Daardoor is de structuur van het hout veel homogener en dat maakt het zeer duurzaam. Siberisch lariks heeft duurzaamheidsklasse 2/3.

Ons Siberisch Lariks onderscheid zich door de aandacht en tijd die wordt gestoken in het zorgvuldige droogproces. Hierbij wordt het droogproces toegespitst op de toepassing gevelbekleding of bijvoorbeeld vloerdelen of hout t.b.v. De lijmbouw (kozijnen en spanten). Wij bieden dus niet het meer voorkomende in Rusland verschepingsdroog gedroogde Siberisch Lariks aan!

Ook voor andere duurzame houtsoorten zoals Western red cedar, Douglas, Eiken, Kastanje en Thermisch gemodificeerd loof en naaldhout.

Houthandel Bunnik is sterk in maatwerk, en is zowel FSC als PEFC gecertificeerd.

Neemt u ook eens een kijkje op onze website, Facebook, Instagram, Pinterest. Wij zijn u graag van dienst. Houthandel Bunnik Leusden, familiebedrijf sinds 1900
Advertentienummer: m2011023511