Caudex Uncarina Roeoesliana uit Madagaskar circa 130 cm hoog

€ 75,00
Ophalen of Verzenden
Thuisbezorgd via PostNL voor € 13,90
2048sinds 20 feb. '24, 05:37
Deel via
of

Kenmerken

Hoogte100 tot 150 cm
LichtbehoefteVolle zon
Extra'sIn pot

Beschrijving

Nieuw binnen !!!!!!Uncarina Roeoesliana is endemisch en komt alleen voor in het zuidwesten van Madagascar, Toliara/Anosy (district Tolanaro).
Groeit op 100-500 meter boven zeeniveau.
Dit fraaie soort groeit in een tropisch subaride bladverliezende savanneklimaat op kalksteenrotsen.Verliest dus zijn blad in de winterperiode.
Uncarina Roeoesliana is een bladverliezende tropische struik tot 2 m hoog, en de plant ontwikkelt een mooie onregelmatige caudex aan de basis. Het heeft de kleinste bloemen van alle momenteel bekende Uncarina- soorten en lijkt verwant te zijn aan Uncarina Decaryi en Uncarina Grandidieri . De vele bloemen zijn geel met groene kernen en hebben de vorm van petunia's.
De stam kan met de jaren wat dikker worden. Stengels kunnen uiteindelijk een hoogte van 2 meter bereiken. Het zijn prachtplanten die zojuist binnen zijn gekomen.Onze Uncarina staat in Potmaat 27cm en 30 cm heeft een totale hoogte van 108-130 cm.
Kijk ook eens naar onze andere bijzondere planten op marktplaats. Bezoekje aan de kas? Dat is mogelijk, op zaterdag zijn wij open van 10.00 tot 16.00 Meld je komst vooraf even aan. Overige dagen alleen op afspraak.Verzenden doen wij ook in stevige kartonnen dozen. Op onze locatie staan meer dan een miljoen cactussen en een uitgebreid assortiment bijzondere Caudex planten uit het continent Zuid Afrika.
OP VRIJDAG EN ZONDAG ZIJN WIJ GESLOTEN.
Advertentienummer: m2083231968