Tupperware ultra pro 2 liter vierkant / ovenschaal

€ 74,90
Ophalen of Verzenden
1120sinds 11 dec. '22, 20:13
Deel via
of

Kenmerken

KleurWit

Beschrijving

ULTRA PRO 2 LITER VIERKANT NU 74,90( normaal niet in de verkoop) laatste
Mijn favoriete maat schaal!

Bij al deze recepten staat de ovale schaal maar kan natuurlijk allemaal ook in de vierkante.

Ik heb ook nog een aantal 3,5 l ovenschalen in actie!

En nog een 2 liter rond zonder deksel deze laatste mag weg voor 34,90

Voor oven heb je natuurlijk bijna niet altijd een deksel nodig wel als je het in de magnetron gebruikt

Heel veel recepten.

Een lichte en gezonde keuken: weinig of geen vetstoffen, waardoor de productkwaliteit behouden blijft.
Gegratineerde gerechten zonder gebruik van de grill! Dankzij temperaturen tot 250°C en een ventilatiesysteem dat de warmte laat circuleren en de vochtigheid regelt.

De warmte wordt door het materiaal geaccumuleerd, opgeslagen en afgegeven.

Geen geknoei of allesoverheersende bakgeur dankzij het deksel dat perfect op de basis aansluit.

Geschikt voor de diepvries, koelkast, magnetron, klassieke oven en om aan tafel te serveren.

Verdraagt temperaturen tussen - 25°C en + 250°C.

Maximale ruimtebesparing: de deksels en basissen passen mooi in elkaar.

KRIELTJES-OVENSCHOTEL MET PREI (2 a 3 pers)
(Ultra pro,knoflookpers,quickshaker)

Ingrediënten:
600 gram voorgekookte krieltjes(koeling)
1 grote prei
1 eetl verse peterselie
2 takjes verse tijm
8 eetl yoghurt
125 gram creme fraiche
100 gram oude kaas geraspt
1 teen knoflook
1 eetl olie
Peper en zout

Doen:
-snij de prei in ringetjes en was goed,doe in ultra pro,knijp de knoflook erboven uit
-zet 4 min op 800 watt met deksel
-giet het vocht af
-roer de krieltjes erdoor,kruid met zout
-doe yoghurt, creme fraiche,fijngeknipte peterselie,blaadjes tijm,olie en peper en zout in de shaker en schud los
-giet over aardappel-prei mengsel
-warm oven voor op 200 graden
-strooi de kaas erover
-zet 30 a 35 min in het midden van de oven
Serveer direct!

NACHO-SCHOTEL MET KIP (3 a 4 pers)
(Ultra pro,schaar)

Ingredienten:
2 kipfilets
1,5 theel tacokruiden
1 courgette
1 rode en 1 gele paprika
1 zak nachochips naturel
1 tomaat
250 ml zelfgemaakte tacosaus (zie recept hieronder)
1 eetl mini jalapeno pepertjes uit potje
100 gram oude geraspte kaas

Doen:
-knip de kip in blokjes en doe in ultra pro,kruid met de tacokruiden
-snij paprika's en courgette in blokjes en roer erdoor
-zet 8 min op 800 watt in de magnetron en giet daarna af
-roer de tacosaus erdoor
-verdeel de nachochips erover
-knip de stukjes jalapeno fijn en strooi erover
-snij de tomaten in blokjes en verwijder het vruchtvlees
-strooi die er ook over
-warm oven voor op 180 graden
- strooi de kaas erover
-zet 25 min op 180 graden in het midden van de oven
-serveer direct

KIPOVENSCHOTEL MET PESTOROOMSAUS (4 pers)
(Ultra pro,knoflookpers,microcookmaatkannetje)

Ingrediënten:
2 kipfilets
450 gram broccoli
1 teen knoflook
600 gram voorgekookte krieltjes
1 rode+ 1 gele paprika
1 rode ui
Zout en peper
Wat geraspte mozzarella kaas
Voor de saus:
200 ml gekookt water met daarin 1/2 kipbouillonblok
100 ml kookroom
1 flinke eetlepel groene pesto
30 gr vloeibare boter
30 gr bloem

Doen:
-snij de broccoli in roosjes,was goed,doe zonder water in ultra pro
-zet 5 min op 800 watt in de magnetron,giet af en leg even op een bord
-knip de kip in stukjes en doe in ultra pro,kruid met zout en peper en pers knoflook erbij
-zet 5 min op 800 watt in de magnetron en giet af
-snij paprika en ui in stukken
-doe broccoli,paprika,ui en krieltjes bij de kip en roer om
-kruid met peper en zout naar smaak
-doe boter in microcook maatkannetje en zet 40 sec op 800 watt
-roer met garde de bloem erdoor en giet in etappes de bouillon erbij
-giet room en pesto erbij en klop alles goed met garde
-giet de saus over de schotel
-strooi de kaas erover
-warm oven voor op 200 graden
-zet de schotel 35 minuten in het midden van de oven

ROMIGE AARDAPPELGRATIN(3/4 pers)
(Mandochef,ultra pro,microcook)

Ingrediënten:
750 gram aardappels
Kneepje vloeibare boter
2 uien
125 gram geraspte kaas
300 ml slagroom
Peper en zout

Doen:
-schil de aardappels
-stel de mandochef in op stand 4,en snij de aardappels erop in plakjes,was goed
-snij de uien in ringen en doe in microcook met kneepje boter
-zet 3 min op 800 watt in de magnetron
-verdeel een laagje aardappels dakpansgewijs op de bodem van ultra pro
-daarop een laagje uien,en daarop laagje kaas
-dan weer laagje aardappels
-daarop weer uienlaagje en daarop geraspte kaas
-roer de slagroom goed door met versgemalen peper en zout
-giet over de aardappelschotel
-bak 40/45 min op 180 graden in het midden van de oven

GEMENGDE GROENTEN ONDER EEN DEKENTJE VAN BECHAMELSAUS (4 pers)
(Ultra pro of microcook,micro maatkannetje,garde)

Ingredienten:
1/ 2 courgette in blokjes
200 gram bloemkoolroosjes
200 gram worteltjes in stukjes gesneden
150 gram boontjes in stukjes
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
Voor de bechamelsaus:
25 gram vloeibare boter
25 gram bloem
250 ml melk
Peper en zout
Nootmuskaat

Doen:
-doe de groente in ultra pro of microcook
-kook het water in de waterkoker en giet erbij,voeg bouillonblokken toe
-zet 15 min op 800 watt in de magnetron
-giet af,laat met deksel erop nog even nagaren
-doe de boter in het microcook maatkannetje
-zet 2 min op 800 watt in de magnetron
-roer bloem met garde erdoor
-voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren,voeg peper en zout toe
-zet nog 3 min op 800 watt in magnetron,roer goed door
-giet over de groente en bestrooi met nootmuskaat

SATE-GEHAKTSCHOTEL(4 pers)
(Ultra pro of microcook,schaar,turbochef)

Ingrediënten:
500 gr gehakt
2 uien
2 tenen knoflook
2 paprika's
500 gr sperziebonen
2 theel korianderpoeder
2 theel komijnpoeder
2 theel gemberpoeder
2 theel paprikapoeder
4 theel sambal
6 flinke eetlepels pindakaas
6 eetl ketjap manis
1 blikje mais
200 ml gekookt water

Doen:
-doe gehakt in ultra pro of microcook(grote maat)
-maak los
-snij ui en knoflook fijn in turbochef en roer door gehakt
-roer koriander,komijn,gember, paprikapoeder,sambal erdoor
-was de boontjes,knip uiteinden eraf en in kleine stukjes bij het gehakt roeren
-snij paprika's in stukjes en roer erdoor
-zet 15 min op 800 watt in de magnetron,roer tussendoor
-doe pindakaas en ketjap in een kommetje,voeg gekookt water toe en roer tot pindasaus met garde
-giet bij gehakt,roer door elkaar
-zet nog 5 minuten op 800 watt in magnetron,roer mais erdoor
-serveer met rijst

MACARONI- BROCCOLI OVENSCHOTEL (4 pers)
(Superchef,ultra pro,serveerwonder)

Ingrediënten:
300 gr macaroni
2 uien
400 gr broccoli
2 blikken tomatenblokjes
100 gram geraspte belegen kaas
1 groot blikje tomatenpuree
2 eetl oregano
1 eetl pikant paprikapoeder
Zout en peper

Doen:
-doe macaroni in het serveerwonder,giet kokend water erop,roer door
-laat 10 min staan met dicht deksel
-snij de broccoli fijn in superchef,doe in ultra pro
-snij uien fijn in superchef en doe ook in ultra pro
-zet 5 min op 800 watt in magnetron
-roer de tomatenblokjes,tomatenpuree,oregano en paprikapoeder erdoor
-zet nog 5 minuten op 800 watt in de magnetron
-roer de macaroni,zout en peper erdoor
-warm oven voor op 180 graden
-strooi kaas over de schotel,strooi er nog wat paprikapoeder over
-zet 30 min in het midden van de oven

SINAASAPPEL- KWARKSTOL
(Superchef met klopper,ultra pro,mixerkom)

Ingredienten:
100 gram vloeibare boter
150 gram suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
250 gram kwark
250 gram bloem
1 1/2 zakje bakpoeder
50 gram amandelschaafsel
100 gram sinaasappelmarmelade
Poedersuiker

Doen:
-doe de vloeibare boter met suiker,ei, vanillesuiker,kwark in superchef en klop goed
-doe bloem met bakpoeder in mixerkom en meng
-roer het kwarkmengsel door de bloem
-warm oven voor op 180 graden(heteluchtoven)
-roer de amandelen en de marmelade erdoor
-verdeel het beslag in de ultra pro
-bak 45 min in het midden van de oven zonder deksel
-laat afkoelen
-strooi er poedersuiker over en serveer

INDISCHE BALLETJES IN KETJAPSAUS (4 pers)
(Mixerkom,microcook of ultra pro,turbomax)

Ingredienten:
500 gr rundergehakt
1 uitje
1 teen knoflook
4 eetl paneermeel
2 eetl ketjap
1 theel sambal oelek
Snuf nootmuskaat,zout en peper

Voor de saus:
1 uitje
1 teen knoflook
1 rode peper
4 eetl ketjap
3 eetl ketchup
2 eetl maizena met beetje water aangemaakt
1 eetl honing
1 theel gemberpoeder
1/2 rundvleesbouillonblokje
200 ml water

Doen:
-doe gehakt in mixerkom,met paneermeel,ketjap,sambal en kruiden
-snij ui en knoflook fijn in turbomax en kneed door gehakt
-maak balletjes ter grootte van walnoten en leg in de ultra pro of microcook
-zet 5 min op 800 watt in de magnetron
-giet af en leg de balletjes even op een bord
-dan ga je nu de saus maken
-snij ui,knoflook en peper zonder zaadjes fijn in de turbomax,doe in ultra pro of microcook
-zet 2 min op 800 watt in magnetron
-voeg de overige ingrediënten toe,roer door en zet nog 2 a 3 min terug in magnetron
-roer de balletjes erdoor en klaar

  • Serveer als borrelhapje of bij de nasi

KOOLHYDRAATARME COURGETTI OVENSCHOTEL (3 pers)
(Ultra pro,turbomax)

Ingrediënten:
400 gram courgetti(spaghetti van courgette)
225 gr. Gehakt
1 blik tomatenblokjes(400 gr)
100 gram feta of witte kaas
1 ui
2 tenen knoflook
Handje walnoten
1 eetl italiaanse kruiden
1 theel paprikapoeder

Doen:
- doe gehakt in ultra pro en maak rul
-snij de ui en knoflook fijn in de turbomax en roer erdoor
-roer de courgetti erdoor
- deksel op ultra pro en 5 min op 800 watt in de magnetron
-giet af,roer tomatenblokjes erdoor en kruid met peper zout,paprikapoeder en italiaanse kruiden
-hak de noten in de turbomax en strooi erover
-snij de kaas in blokjes en leg erop
-warm de oven voor op 180 graden
-zet 15 min in het midden van de oven

HACHEE-GEHAKTBALLEN (4 stuks)
(Ultra pro,mixerkom)

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 ei
1 zakje hacheekruiden
1 eetl mosterd
Panko of paneermeel

Doen:
-warm oven voor op 200 graden
-meng het gehakt met ei kruiden en mosterd
-verdeel het gehakt in vieren
-rol er stevige ballen van
-strooi wat panko in een diep bord en rol de ballen er 1 voor 1 door
-leg in ultra pro
-zet 30 min op 200 graden in het midden van de oven,zonder deksel!

  • Serveer met rode kool en aardappels

AARDAPPEL/SPINAZIE TORTILLA UIT DE OVEN
(Ultra pro,microcook,quickshaker,turbochef)

Ingredienten:
500 gram vastkokende aardappels
200 gram verse spinazie
3 eieren
100 ml kookroom
1 ui
1 teen knoflook
50 gram geraspte kaas
Zout,peper,chilipoeder

Doen:
-schil de aardappels,snij in vieren,doe in ultra pro,was ze en giet het water eraf
-kook 8 min in de magnetron op 800 watt,giet eventueel water erna af
-snij ui en knoflook fijn in de turbochef en doe in microcook met de gewassen spinazie,zet 6 min op 800 watt
-verdeel de spinazie over de aardappels
-doe eieren,kookroom,kaas en kruiden in de shaker en schud los
-warm de oven voor op 200 graden
-giet het mengsel over de spinazie in ultra pro
-zet 35 min op 200 graden in de oven

HASSELBACK AARDAPPELEN
(Ultra pro deksel,bakkwastje,groentemes)

Ingrediënten:
550 gram krielaardappelen in schil
40 gram vloeibare boter
1 theel paprikapoeder
Zout en versgemalen peper

Doen:
-was de aardappelen met schil
-leg ze op een eetlepel(dit zorgt ervoor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd) en snij met het mes dunne sneetjes in de aardappels
-leg ze in het ultra pro deksel
-meng de boter met paprikapoeder en wat zout
-trek de aardappelen wat uit elkaar en laat met het bakkwastje het botermengsel in de sneetjes lopen
-warm de oven voor op 200 graden
-strooi wat versgemalen peper over de aardappeltjes
-zet 40 min in het midden van de oven
-serveer bij de groente

OLIEBOLLENPUDDING MET APPEL EN ROZIJNEN
(Superchef met klopper,ultra pro)

Ingrediënten:
4 oliebollen
1 appel
1 vanillestokje
80 gram rozijnen
3 eieren
100 ml slagroom
3 eetl suiker
2 theel kaneel
Poedersuiker

Doen:
-doe rozijnen in een kommetje met lauw water en zet even weg
-verwarm de oven voor op 180 graden
-vet de ultra pro in met boter
-snij de oliebollen in plakjes en leg in de ultra pro
-schil de appel en snij in blokjes,leg op oliebollen
-giet rozijnen goed af en strooi er ook over
-doe slagroom,eieren,suiker,kaneel en het merg uit het vanillestokje in superchef met klopper
-klop goed en giet over de oliebollen
-zet 20 min in de oven ,verdeel wat poedersuiker erover en serveer als nagerecht

AARDAPPELTAART UIT ULTRA PRO(4 pers)
(Ultra pro,mandochef,microcook)

Ingrediënten:
500 gr rode krielaardappeltjes in schil
500 gr krielaardappeltjes in schil
1 groentebouillontablet
2 theel gedroogde salie
50 ml vloeibare boter

Doen:
-was de aardappels in schil goed
-snij ze op de mandochef stand 2 in de lengte in schijven
-doe boter en verkruimelde bouillonblok in microcook
-smelt in 1,5 minuut in de magnetron op 800 watt
-roer salie erdoor
-roer de aardappels door het botermengsel
-warm de oven voor op 200 graden
-zet de aardappelschijfjes rechtop in de lage ultra pro tot de schaal vol is
-zet 50 minuten in het midden van de oven
-serveer als bijverecht

PERZIK-PECAN CRUMBLE (4 pers)
(Superchef,ultra pro)

Ingrediënten:
400 gram perziken uit blik
40 gram harde koude boter
50 gram lichtbruine suiker
1 theel vanille-aroma
50 gram bloem
50 gram havermout
Snuf zout
40 gram pecannoten

Doen:
-laat de perziken goed uitlekken in het vergiet
-snij ze in stukjes op een snijplank en doe in ultra pro
-warm de oven voor op 200 graden
-doe boter,suiker,vanille,bloem,havermout en noten in de superchef
-maak er een kruimeldeeg van
-strooi over de perziken en zet 20 min in het midden van de oven
-serveer als nagerecht

GEROOSTERDE TOMATENSOEP
(Superchef,ultra pro,mfv bakmat)

Ingrediënten:
560 gram tomaten
1 zoete aardappel
1 ui
70 ml tomatenpuree
1 rode peper
2 groentebouillontabletten
1 teentje knoflook
Paar takjes verse peterselie
1 takje rozemarijn
2 eetl olie
1 theel gemalen komijn
100 ml kookroom
1 liter water

Doen:
-warm de oven voor op 220 graden
-snij de ui,aardappel,tomaten en knoflook in stukjes
-snij de peper in ringetjes(zaadjes gooi je weg)
-doe in een kom en meng de olie erdoor
-ris de naaldjes van de rozemarijn en meng erdoor
-leg de bakmat op het rooster en verdeel de groente erover
-zet 25 min in het midden van de oven
-doe in superchef met de bouillonblokjes en trek tot puree
-kook water in de waterkoker
-doe tomatenpuree met komijn in ultra pro en zet 1 minuut op 800 watt in magnetron
-doe de groentepuree erbij en schenk het water erbij
-roer de kookroom erdoor en knip wat verse peterselie erbij
-zet nog 3 minuten terug in magnetron en dien op

SNELLE GEHAKTSCHOTEL TOMAAT
(Microcook of ultra pro)

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
4 eetl vers geknipte selderie
Groot blikje tomatenpuree(140gr)
4 eetl gebakken uitjes
2 eetl kookroom
100 gr cherrytomaatjes
Peper en zout

Doen:
-doe het gehakt in microcook en roer los
-voeg selderie,tomatenpuree,de uitjes,en kookroom toe
-snij de tomaatjes door de helft en roer erdoor
-kruid met peper en zout
-zet 7 minuten op 800 watt in de magnetron
-roer halverwege een keer door,giet vocht af
  • Serveer met rijst

AARDAPPEL-GRATIN MET TIJM (2 personen)
(Mandochef junior, ultra pro,knoflookpers)

Ingrediënten:
600 gram aardappels
1 teen knoflook
1 eetl tijm
75 gram gruyerekaas geraspt
125 ml slagroom
Peper en zout

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden
-schil de aardappels,snij in dunne schijfjes op de mando
- was goed in het vergiet,leg in de ingevette ultra pro
-pers de knoflook erboven en kruid met peper,zout en tijm
-roer alles om
-giet de slagroom erop
-verdeel de kaas erover
-zet 50 minuten in het midden van de oven zonder deksel
-serveer

KIPROLLADE MET SPEK EN APPELGLAZING
(Turbochef,ultra pro)

Ingrediënten:
1 kiprollade
100 gram ontbijtspek
1 eetl honing
2 teentjes knoflook
3 eetl appelmoes
2 takjes rozemarijn
Zout en peper
Keukengaren

Doen:
-verwarm de oven op 180 graden
-ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en doe in turbochef
-doe de knoflook erbij en snij fijn
-voeg appelmoes,honing toe en meng nog even
-knip het netje van de rollade en bestrooi rollade met zout en peper
-bestrijk de rollade met de helft van de glazing
-wikkel het spek om de rollade,knoop met keukengaren bij elkaar
-bestrijk met andere helft appelglazing
-leg in ultra pro en steek 1 takje rozemarijn onder het garen op de rollade
-zet de ultra pro zonder deksel 45 minuten in het midden van de oven
-haal uit de oven en laat nog 10 minuten met deksel op het aanrecht staan
-snij in plakken

  • Lekker met puree en sperziebonen

BROODPUDDING MET PEER
(Ultra pro)

Ingredienten:
4 sneetjes oud wit brood
250 ml halfvolle melk
25 gram vloeibare boter
Snufje zout
50 gram suiker
1 rijpe peer
1 theel speculaaskruiden
1 ei

Doen:
-doe melk,suiker,zout en boter in ultra pro
-zet 2 min met deksel op 800 watt in magnetron
-roer daarna ei en speculaaskruiden erdoor
-warm oven voor op 200 graden
-scheur het brood in stukken en leg in het melkmengsel in ultra pro
-schil de peer en snij in stukjes en roer erdoor
-zet 45 min op 200 graden in de oven zonder deksel
-serveer warm

BLOEMKOOL-OVENSCHOTEL MET GEHAKT EN APPEL (4 pers)
(Ultra pro,aardappelstamper,turbochef)

Ingredienten:
600 gr aardappels
600 gr bloemkool
Kneepje vloeibare boter
Nootmuskaat
1 ui
250 gr rundergehakt
2 theel kerriepoeder
1 appel elstar
Geraspte kaas
Panko

Doen:
-schil de aardappels snij in stukken en doe in ultra pro
-snij bloemkool in stukjes en doe bij aardappels
-was goed,giet af
-zet 15 min op 800 watt in de magnetron met deksel
-giet af,kruid met nootmuskaat,zout en peper,boter en stamp
-doe de stamp even in een andere schaal
-doe gehakt in ultra pro met kerrie,blokjes appel en de fijngesneden ui uit de turbochef erbij,kruid met zout en peper
-zet 5 minuten met deksel in magnetron op 800 watt
-giet af,leg gehakt even op ultra pro deksel
-doe een laagje stamp op de bodem van ultra pro
-daarop het gehaktmengsel,en daarop weer een laagje stamp
-bestrooi met de geraspte kaas en daarover de panko
-zet 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven 180 graden

APPEL- MANGO CRUMBLE
(Superchef,ultra pro)

Ingrediënten:
3 appels
150 gram mangoblokjes uit de diepvries
75 gr amandelen
50 gr vloeibare honing
75 gr bloem
Snufje zout
75 gr koude harde boter

Doen:
-warm de oven voor op 180 graden
Schil de appels en snij in blokjes,doe in ultra pro met bevroren mango
-doe bloem,honing,zout en koude harde boter,amandelen in superchef en trek tot een kruimeldeeg
-verdeel het kruimeldeeg over het fruit
- zet 30 min in het midden van de oven
-serveer als nagerecht,eventueel met bolletje vanille ijs

PITTIGE GEHAKTBALLETJES IN SATESAUS
(Microcook of ultra pro,turbomax,mixerkom)

Ingrediënten:
Voor de balletjes:
500 gram gehakt
2 eetl sambal oelek
1 theel korianderpoeder(ketoembar)
1 teentje knoflook
1 theel gemberpoeder
1 uitje
2 eetl ketjap manis

Voor de saus:
200 ml melk
5 eetl pindakaas
2 eetl ketjap manis
1 theel sambal oelek
1 uitje
1 theel gemberpoeder
1 eetl limoensap
1/2 theel zout
1 eetl suiker
1 rode peper

Doen:
-doe het gehakt in de mixerkom,snij ui en knoflook fijn in turbomax
-roer erdoor met alle overige ingrediënten voor de balletjes
-maak balletjes ter grootte van walnoten en leg in microcook of ultra pro
-met deksel 5 minuten op 800 watt in de magnetron
- afgieten en de balletjes even op een bord leggen
-melk met pindakaas in de ultrapro of microcook doen
-ui met peper(zonder pitjes) fijnsnijden in turbomax en bib melk voegen
-alle overige ingredienten voor de saus erbij,roeren met garde
-zet 2 min op 800 watt in de magnetron,roer goed door
-roer de balletjes in de saus en dien op

OVENSCHOTEL MET VERRASSENDE TWIST (2 pers)
(Ultra pro,microcook,turbomax,stamper,schaar)

Ingrediënten:
300 gram kipfilet
250 gr snijbonen
500 gram aardappels
30 gram vloeibare boter
40 gram bloem
250 ml appelsap
50 ml melk
1 teen knoflook
1 ui
2 grote augurken
100 gram witte druiven zonder pit
2 eetl paneermeel
Zout en peper

Doen:
-doe de snijbonen in ultra pro en zet 5 min op vol vermogen met deksel in magnetron
-knip de kip erbij en roer door de bonen
-snij ui en knoflook fijn in turbomax en roer ook door de bonen
-kruid met peper en zout en zet nog 5 min op vol vermogen met deksel in magnetron
-giet het vocht af
-doe de boter in de microcook en smelt 1 minuut in de magnetron
-voeg bloem en melk toe en roer met garde goed
-voeg beetje voor beetje de appelsap toe en roer goed
-zet nog 2 min op 800 watt in de magnetron,klop goed door
-snij de druiven door de helft en verdeel over bonen/kip mengsel
-snij augurken in schijfjes en verdeel er ook over
-verdeel de saus erover
-schil de aardappels,was ze en kook 6 min in microcook in magnetron
-voeg wat boter en melk en zout toe en stamp tot puree
-verdeel de puree over de saus
-strooi paneermeel erover
-warm oven voor op 200 graden
-zet de ultra pro zonder deksel 30 min in het midden van de oven

  • Dit is een volledige maaltijd

CHERRYTOMAATJES-SOEP
(Ultra pro,superchef,mixerkom,knoflookpers)

Ingrediënten:
400 gram cherry tomaatjes
1 liter kokend water
1 blokje groentebouillon
1 teen knoflook
1 theel italiaanse kruiden
1/2 theel oregano
Scheutje olie

Doen:
-snij de tomaatjes door de helft en doe in mixerkom met olie, oregano en italiaanse kruiden
-warm oven voor op 180 graden
-pers de knoflook uit boven de tomaatjes en roer door
-verspreid de tomaatjes in het deksel van de ultra pro
-rooster 45 min in het midden van de oven
-doe in superchef met bouillonblokje en trek tot puree
-doe in ultra pro,en voeg kokend water toe
-zet nog 5 min in de magnetron op 800 watt en dien op

OVENSCHOTEL SPITSKOOL GEHAKT (4 pers)
(Ultra pro 3,5 l,superchef,stamper)

Ingrediënten:
1 kilo aardappels
2 grote uien
2 tenen knoflook
1 spitskool
300 gr rundergehakt
1/2 eetl paprikapoeder
1 eetl komijnzaad
125 gr creme fraiche
15 gr verse peterselie

Doen:
-schil de aardappels,snij in stukken,was en doe in ultra pro
-zet met deksel 8 min op vol vermogen
-stamp er puree van samen met de creme fraiche,peper en zout
-doe puree even in een andere schaal
-doe gehakt in ultra pro en kruid met komijn en paprikapoeder
-roer door elkaar
-snij uien en knoflook fijn in superchef en roer door gehakt
-snij de spitskool fijn in de superchef en roer er ook door
-zet met deksel 8 min op vol vermogen in de magnetron
-roer tussenin af en toe door
-giet het vocht af,en kruid met peper en zout
-verdeel de puree erover
-warm oven voor op 200 graden
-zet 30 min in het midden van de oven zonder deksel
-knip verse peterselie erboven en dien op
Advertentienummer: m1920590714