Te koop groot manoir 42 meter lang in de Vogezen Frankrijk

€ 350.000,00
314390sinds 12 mar. '23, 14:28
Deel via
of

Kenmerken

Soort woningWoonhuis
LiggingLandelijk

Beschrijving

brochure op aanvraag, email montaudue@hotmail.com
Te koop aangeboden een manoir op 1,6 ha.  Het gebouw is 42 meter lang.
Dit grotendeels gerestaureerde manoir is geschikt voor meerdere doeleinden. 


Particuliere bewoning, Chambre d´hote, kuuroord of camping etc. 
Tevens is er nog een andere zeer interessante mogelijkheid en deze is : Realiseren van appartementen voor verhuur/verkoop.
Het gebouw bestaat in principe uit een centrale entree, en links en rechts een vleugel. Deze vleugel heeft op de begane grond een zaal met een oppervlakte van 120 m2 en op de verdieping ook 120  m2. De rechtervleugel is zoal beneden als boven reeds als appartement/woning ingericht, er zijn dus 2 appartementen gereed en in de linkervleugel kunnen er dus nog 2 appartementen gerealiseerd worden. Het mooie is dus als je een appartement voor eigenbewoning houdt je er 3 kunt verkopen of kunt verhuren. 
De oprijlaan van 500 meter lang met aan weerszijden bos, leid je naar het manoir wat midden op het terrein ligt.
Het manoir ligt zeer rustig en afgezonderd aan een klein riviertje. Dus zeer geschikt als je van rust en ruimte houdt. Vissen op forel! Op het kleine privé strandje. Het gebouw bestaat uit een middengedeelte, de hoofdingang, met aan weerszijden een vleugel en aan de achterzijde een grote uitbouw met dakterras en een garage.
Kadaster. 
Op de begane grond: een entree/garderobe, de woonkamer, een slaapkamer, een badkamer met een luxe ligbad, dubbele wastafel en een inloopdouche, de open keuken en een seperate toilet.
Het middengedeelte waar de hoofdingang is heeft een dubbele voordeur hier bevindt zich de monumentale trap. Aan weerszijden een kamer, beide in gebruik als entree met garderobe.
Achterin een grote ruimte deze is in gebruik als bijkeuken met o.a. een aansluiting voor de wasautomaat. 
Op de eerste etage bevinden zich ook twee ruime zalen van elk 100 m2. De rechtervleugel is gerestaureerd en is in gebruik als woning, hier bevinden zich twee zeer royale slaapkamers, een kleine slaapkamer en een grote woonruimte met keuken. De woonkamer geeft toegang tot het balkon. ( 15 meter lang )
Het middengedeelte waar het trappenhuis zich bevindt heeft op de 1 etage een apart toilet een badkamer met douche, bad op pootjes en een wastafelmeubel. Tevens 2 slaapkamers en een kamer geschikt als opslagruimte 
Aan de linkerkant is nog een ruimte/zaal van 100 m2.
Als we de trap naar boven op lopen komen we op een bordes/tussenverdieping  met dubbele openslaande deuren naar een groot terras van ong.60 m2. Dit terras ligt op het zuiden.  Aan de linkerkant op de eerste etage bevindt zich een ruimte van 2,20 m breed en ongeveer. 10 meter lang hier is een uitgang waar je naar buiten kunt, hier loopt een betonnen trap naar beneden.
Op de tweede etage in het trappenhuis 5 kamers, de klokkentoren en twee grote zolders van elk 100 m2. Het dak is een zogenaamde Mansardekap en de vleugels hebben een zadeldak. Aan de achterkant van het manoir  bevindt zich een garage met kanteldeur en een grote werkplaats / bergruimte. Aan de achterkant een overdekte doorgang. Aan de rand van het terrein  een riviertje van ongeveer 4 meter breed met snel stromend ondiep glashelder water waar men op forel kan vissen.
                                           Algemene gegevens.
De garage is 10 m2 met een kanteldeur
Aan de achterkant een werkplaats/berging 30 m2.
Het geheel is voor 70% gerestaureerd.
Het  electra is vernieuwd. Wateraansluiting van de gemeente.


Algemene gegevens
Grond oppervlakte
15.681 m2      ong. 1,6 HA
Vloer oppervlakte begane grond
310 m2
Vloer oppervlakte 1e verdieping
250 m2
Vloer oppervlakte 2 e verdieping
50 m2
Vloer oppervlakte zolder
190 m2
Zolderkamer middengebouw
42 m2
Kelder
65 m2
Water en Elektra
Aanwezig
CV
Platen en buizen aanwezig , ketel aan vervanging toe.
Dak
Goed
Goten
Goed, klein stuk aan de achterkant nog te vervangen
Muren
Goed
Schilderwerk
Goed ,linkervleugel moet geschilderd worden.
Kozijnen
Eikenhout, goed
Algemene staat
 
Totale lengte van het Manoir
 
42 meter.
Op de kadastertekening is goed te zien dat het manoir midden op het terrein staat ook de oprijlaan is in eigendom.


Historie
 
Dit manoir heeft  een rijke historie. Het gebouw is onder architectuur gebouwd in 1898.
De constructie van dit manoir is voor die tijd uniek te noemen, het geheel bestaat uit een stalenframe waar tussen met natuursteenbrokken het geheel is opgemetseld, gedeeltes van deze staalconstructie zitten in het zicht b.v. onder het balkon, tussen de kozijnen, ook de vloeren zijn allemaal van zwaar gewapend beton. Het staal van deze constructie kwam uit dezelfde fabriek als het staal gebruikt voor de Eiffeltoren, hoogstwaarschijnlijk ontworpen door het constructiebedrijf van Gustave Eiffel. Deze constructie is in Frankrijk uniek er staat geen tweede gebouw  zoals dit in Frankrijk.
Het manoir heeft  jaren lang als vakantie kolonie dienst gedaan voor kleine kinderen. Deze mochten hier logeren i.v.m. de gezonde lucht, deze kinderen kwamen o.a. uit Parijs van welgestelde ouders.
Er is op het terrein nog een fundering eventueel te herbouwen hier heeft een slaapbarak gestaan.
Vroeger heeft beneden bij de rivier een gebouwtje gestaan dat dienst deed als wasruimte, hiervan rest alleen nog de fundering deze plaats zou zeer geschikt zijn als terras.
Advertentienummer: m1954168076
Overige advertenties van j
Meer van j