Honda Goldwing GL1500 SE 1999 gl1500 GL 1500 Gl1500

€ 6.750,00
Ophalen
119713sinds 13 mei. '24, 21:06
Deel via
of

Kenmerken

AdverteerderParticulier
Type motorToermotor

Beschrijving

Te koop aangeboden een in hele mooie originele staat verkerende Goldwing SE GL1500 6 cilinder.
Ook technisch zeer goed onderhouden.
De kilometerstand is 112930 km. De Goldwing is verkocht als overjarig model het is model en kleurstelling van het jaar 1997 en is nieuw verkocht en op kenteken gezet in 1999.
Deze motor heeft onder andere een nieuw ruit van VStream, Een volledig rvs uitlaatsysteem van Laser. nieuwe binnen vering en olie van hyperpro in de voor vork. Dit heeft echt een enorme verbetering aan het stuur gedrag gebracht in vergelijking tot de oude originele veren.Aan de achterkant is de motor lucht geveerd die met een compressor harder of zachter gesteld kan worden.Ook is er een luchtslang aanwezig in de zijkoffer die kan aangesloten worden zodat er met de compressor voor het op pompen van de achterveer ook de banden opgepompt kunnen worden. Distributie riemen zijn recentelijk vervangen. Afgelopen winter zijn de carburateurs gereinigd en synchroon gesteld. Ook is hierbij het luchtfilter vervangen. Olie en oliefilter zijn ververst en is nu ongeveer 1000km mee gereden.

Voor wie een GL1500 bouwjaar tussen 89 t/m 00 wil gaan bekijken zou goed moeten kijken naar de staat van de achterbrug. De originele achterbrug van de GL1500 kan gaan scheuren door roest die van binnen naar buiten komt. Het effect is dat de zijkant van de achterband tijdens het rijden en vooral accelereren tegen de rechterzijkant van de brug begint te schuren. Dit met het gewicht van de motor en de berijder(s) niet echt een lekker idee🤔. Wij kwamen dit probleem ook helaas tegen op een mooi 4 daags weekend Harz gebergte. Toen we stopten om wat te gaan drinken zagen we bij toeval omdat de motor op de zij standaard stond de slijtage streep op de achterband en het canvas was al zichtbaar. Dus zit er roest rondom de afwateringsgaten aan de onderkant van de achterbrug wees gewaarschuwd. Want stil komen te staan door pech of een klapband en niet meer kunnen rijden of daardoor een ongeval krijgt is iets wat je zeker niet wil.

Wij hebben toen een gereviseerde en verstevigde achterbrug besteld bij Bikers Best Renswoude.
De achterbrug zit in de zwarte poedercoat en is goed beschermd tegen roest. Bij de montage zijn ook de meenemer van het achterwiel en de cardan olie vervangen.

De kosten van de achterbrug waren 400 euro plus inruil van de oude achterbrug exclusief demontage/montage van de gereviseerde brug. Voor wie handig is en deze dingen zelf kan valt het dus best mee. Maar de de/montage van de brug koste om te laten monteren 800 euro. Toch 1200 euro.Een probleem die dus bij deze GL1500 gelukkig niet meer zal gebeuren.

Deze Goldwing is helemaal klaar waar die voor gemaakt is.

De 6 cilinder motor draait zeer zuiver en heeft een hele mooie gasreactie.
De motor rijd echt als een droom. Zoals sommige Goldwing fanaten zeggen Fly without takeoff !!!

Vragen? Ik beantwoord ze graag.

Met vriendelijke groet

Martin.
Advertentienummer: m2114783043