Hammond RT3 (C3 B3 A100) + Leslie 145 incl restauratie

€ 5.499,00
Ophalen
9309sinds 13 jan. '22, 21:43
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
Aantal klavieren2 klavieren

Beschrijving

Vintage Instrument Service is hét bedrijf in Nederland voor service en restauratie van:

- Fender Rhodes
- Wurlitzer
- Hammond en Leslie
- Hohner Clavinet
- Yamaha CP70
- Vintage (point to point) buizenamps (Fender, Marshall, Vox, Boogie)

Bereikbaar op afspraak ma-vr tussen 11.00-19.00. Check onze actuele voorraad en restauratiediensten op de website Vintage Instrument Service.

Aangeboden: Hammond RT3 uit 1964 met Leslie 145 incl complete revisie á €3.500,- en 12 mnd garantie.

De Hammond RT3 is de concert uitvoering van de legendarische B3 en C3. Intern 100% identiek, maar met 32 in plaats van 25 pedalen. De RT3 is oorspronkelijk 220v en gebouwd in de UK. Verkeert in goede staat, maar is ooit overgeverfd met niet-originele lak. Technisch helemaal perfect gemaakt. Wordt verkocht icm een volledig restaureerde Leslie 45 (110 volt), die is omgebouwd naar two-speed, wat 'm nagenoeg gelijk maakt aan de 145. De buitenkant van de Leslie heeft net als de Hammond wat gebruikssporen. Deze combi rockt!!

Hammond en Leslie zijn beide volledig gerestaureerd voor zo'n €3.500,- en verkeren in zo goed als technische nieuwstaat. Naast het volledig functioneel maken is het volgende gedaan om perfecte functionaliteit te kunnen garanderen:

Hammond RT3
- Drawbarcontacten schoongemaakt, zodat deze goed contact maken en niet meer kraken.
- Manual busbars/contactrails schoongemaakt.
- Nieuwe buizen AO28 preamp (meer volume, helderheid en percussie met meer bite).
- Revisie AO28 preamp, nieuwe elco's, en enkele condensators en weerstanden. Dit geeft een aanzienlijke klankverbetering en vermindering in brom/ruis.
- Nieuwe keyfelts, zodat de witte toetsen geen herrie meer maken.
- Nieuwer type condensators op de toonwielgenarator, waardoor de klank niet dof en futloos is, maar levendig en helder. Dit maar erg veel verschil tov ouder niet gereataureerde exemplaren.
- Nieuwer type condensators voor de vibrato line, zodat de vibrato/chorus mooi rijk klinkt.
- Percussion volume en vibrato brilliance modificatie om de verschillende klankopties te balanceren.

Leslie 145
- Mechanisch gereviseerd, dus nieuwe ophangrubbers, O-rings en rotor lagers. Daarnaast alle draaiende delen en motoren intern schoongemaakt én gesmeerd, waardoor de rotors/motoren stil opereren en snel acceleren/deaccelereren.
- Volledige revisie 45 amp en crossover inclusief nieuwe buizen (minimaal brom/ruis en maximaal volume, helderheid en strakke bassen).
- Installatie solid state Trek II relais, zodat je bij het schakelen van chorale-tremolo geen mechanische klik of elektronische plop meer hoort en de originele bedrading behoudt.
- Installatie two-speed motoren.

Verder is uiteraard de toonwielgenerator geolied en werkt alles zoals het hoort. De percussie, de vibrato, de presets de baspedalen, geen kapotte tonen of drawbars. Gewoon zoals je verwacht van een echte Hammond. De originele bank en pedalen zijn ook inbegrepen.

Kan zo de studio in of het podium op zonder gedoe! Voor de (semi-) prof dus. Voorzien van 12 maanden garantie.

Verkoopprijs voor deze Hammond RT3 met Leslie 145 is €5.499,- incl factuur. Prijs voor de alleen de RT3 is €3.750,-

Bezorging tegen meerprijs mogelijk.

Vintage Instrument Service is dé plek om een Wurlitzer te kopen. Diverse studio's, opleidingsinstituten en toetsenisten van oa Birth of Joy, Dawn Brothers, DeWolff, Candy Dulfer, Di-rect, Doe Maar, Guus Meeuwis, Fink, Jett Rebel, Orgelvreten, Pater Moeskroen, Rowwen Heze, Sven Hammond en The Kik gingen je al voor
Advertentienummer: m1796869342