Vintage Kawai SX-210 analoge synth (Roland Juno Jupiter)

€ 1.450,00
Ophalen
98131sinds 28 nov. '22, 22:34
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
Aantal toetsen61 toetsen
MerkKawai
EigenschappenMet midi-aansluiting

Beschrijving

De Kawai SX-210 is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde analoge synths die er zijn. Deze kwam eigenlijk iets te laat op de markt (1983) als antwoord op reeds gevestigde waarden als de Prophet 5, Juno 6, Jupiter 6 enzo… Toen in datzelfde jaar ook Yamaha nog eens kwam aanzetten met hun vernieuwende digitale DX7, hadden nog maar weinig mensen interesse in de onstabielere analoge synths en was de Kawai SX-210 helaas een kort leven beschoren. Jammer, want de prachtige synth heeft zowat alles om perfect te wedijveren met de vandaag zo geliefde Roland Juno synths. Perfect dus voor wie op zoek is naar iets uniekers met tonnen mojo en karakter!


De Kawai SX-210 is een 8-stemmige analoge synth (8-stemmig!) die gebruik maakt van DCO’s en een traditionele VCF filter en VCA envelope generators. Je kan deze switchen van 8-stemmig naar een 4-stemmige mode (waarbij 2 DCO’s per stem worden gebruikt) en zelfs naar monofoon lead mode (8 oscillatoren samen!). Andere features worden duidelijk aan de hand van de zeer overzichtelijke layout (glissando, portamento, ensemble, stereo out, MIDI, 32-patches memory bank, enzo…), dus bekijk zeker alle foto’s eens in detail. Leuk ook aan de Kawai is dat hij zo bijzonder stabiel is, in tegenstelling tot pakweg een Prophet 5, hoeft de synth eigenlijk nooit gestemd te worden en blijft hij altijd mooi in pitch. 


Dit exemplaar is werkelijk in absolute topstaat en is een paar jaar geleden nog volledig nagekeken door Turnlab (wel bekend onder de synth liefhebbers). De geheugen batterij is vervangen, enkele tact switches vervangen, enzo… Factuur van het nazicht kan je erbij krijgen als je wil. En je krijgt er een fysiek exemplaar bij van de manual, handig om naar terug te grijpen als je de synth pas leert kennen.


Kortom, een prachtige vintage analoge synth uit 1983 in absolute top staat! Kan uitvoerig getest worden in Gent.
Advertentienummer: m1915868665