Akai Professional MPC Key 61 met upgrade

€ 1.200,00
Ophalen of Verzenden
38811sinds 3 apr. '24, 13:43
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
Aantal toetsen61 toetsen

Beschrijving

Te koop: Akai Professional MPC Key 61 synthesizer. In goede staat met de laatste update en alles werkt naar behoren
Wordt geleverd met een geüpgraded SSD van 1TB (inclusief 32GB plug-in geïnstalleerd) en de originele doos.

### Nog met geldig garantie,.........

Ik reageer alleen op seriouze biedingen
en geen inruilen mogelijk

Algemeen
Dat Akai een rijke MPC-historie heeft mag inmiddels bekend zijn. Roger Linn werd bekend met z'n LinnDrum drumcomputer. Goed idee, maar het product bleek niet stabiel. Roger Linn's bedrijf ging failliet waarna Linn met z'n drumcomputervisie voor Akai ging werken. En de wereld werd weer een stukje blijer; de visie van Linn werd de eerste Akai MPC, de bron van HipHop, en nog steeds een beproefd concept. Maar, even terug naar de huidige tijd, moet dat betekenen dat zo'n MPC altijd de vorm heeft van een desktopmodule met pads? Neen; er kan ook gewoon een klavier zijn met MPC-infunctionaliteit: de Akai Professional MPC Key 61 synthesizer.
Akai Professional MPC Key 61 - van Urban tot mainstream
Deze MPC Key 61 is momenteel beslist niet de enige synthesizer met sequencer en ruime klankmogelijkheden. De namen van de andere fabrikanten mogen bekend worden geacht. Maar als je alle mogelijkheden optelt, en vooral naar de kwantiteit kijkt, dan is dit product momenteel wel een koploper. In de kern is deze MPC Key 61 redelijk vergelijkbaar met de MPC-serie die relatief kort geleden uitkwamen. Die MPC's bieden de klassieke MPC-experience, samen met een uitgebreide sequencer, een touch-kleurenscherm en een zeer uitgebreide klank-engine. De MPC Key heeft dat allemaal ook, maar dan met een klavier erbij, voorzien van aftertouch. En dat betekent dus dat de MPC Key echt niet louter bedoeld is voor HipHop en andere Urban-genres. Het is een syntheiszer waar óók drumpads op zitten, maar die drum pads zijn lang niet meer het exclusieve domein van drumcomputers, je ziet ze wel vaker op grote workstations zitten. Kortom, vergeet de MPC-historie en de klassieke MPC-doelgroep: de MPC Key is een generieke synthesizer voor een generieke synthesizerdoelgroep
MPC Key 61 - onder de motorkap
De waarde van de MPC Key zit in het enorme aanbod aan mogelijkheden. Er zijn 128 tracks voor sequencing (drumgrid, pianoroll), een polyfonie van 192, ruim 100 plugin-effecten, een clip-launcher en een arpeggiator. Er zijn 25 plugin instrumenten, acht audiotracks, je kunt een jack- of XLR-microfoon aansluiten en er zijn ruim 800 MPC drumkits beschikbaar. Die plugin-instrumenten; hier vind je o.a. een generieke sample-synth, een 4-operator FM-synth, een collectie met concertvleugels, strijkers, ePiano's, (drawbar)orgels, een virtuele ARP 2600 en meer. Voor de microfoon-ingang krijg je de effecten pitch-correctie, doubler en harmonizer. En van alles krijg je veel; het is maar sterk de vraag of je van de MPC Key alles ooit een keer gehoord en nuttig gebruikt gaat hebben.
Overige kenmerken
Ook naast alle ingebouwde software is dit een potent instrument. Het fraaie display is 7 inch groot, met een resolutie van 1280x800 pixels. Voor serieuze sequencing moet dat ook wel natuurlijk, je hebt gewoon keihard pixels nodig voor alle informatie op het scherm. Er is wifi, er is bluetooth, er is Ableton-Link, er is 32 GB opslag waarvan 16 GB voor de fabrieksklanken. Er is 4 GB RAM voor eigen klanken. Maar wacht, er is meer; er is CV/gate, er is ethernet (voor Ableton Link), en je kunt USB-sticks in de MPC Key steken. Normaliter bestaat er een soort grens bij dit soort producten; aan de ene kant van de grens gebruik je de machine, aan de andere kant van de grens zou software op je computer de betere methode zijn. We zien dat Akai deze grens heeft verlegd ten faveure van de machine. Eenieder die liever muziek produceert met z'n vingers op knoppen, in een machine waarin alles geïntegreerd zit, hoeft echt niet te twijfelen aan de MPC Key 61. Dit product is het ultieme huwelijk tussen kwaliteit en kwantiteit, en een bittere pil voor de concurrenten van Akai!


Fantom, Roland, Yamaha, genos, montage, event, pa,


Korg
Advertentienummer: m2100127720
Overige advertenties van Teo
Meer van Teo