diverse bloemzaden

€ 1,00
Ophalen of Verzenden
3071sinds 16 jun. '22, 21:19
Deel via
of

Kenmerken

TypeZaad

Beschrijving

Diverse bloemzaden


Reuze afrikaantjes Orange €1,00

Oost-Indische kers bloemzaden €1,00

Reuze zonnebloem zaadjes € 1,00

Bijenmix zaden €1,00

Vlindermengsel zaden €1,00

Zaadbommen bijenmix + zaadbommen vlindermengsel €2,00

Wildmix bijen en vlinders €1,00

 

 

Afrikaantjes

zijn vanaf april onder glas te zaaien, vanaf mei kan dit direct in de volle grond gebeuren. U geniet in juli vervolgens van deze opvallende zomerbloeiers tot ruim in de herfstperiode. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen heeft een positieve invloed op de bloeiperiode van de plant.

 
Gigantisch Grote Zonnebloemen Kweken Uit Zonnebloempitten

Zaai zonnebloempitten direct buiten
Maak een gat van ongeveer 2,5 cm diep
Om er voor te zorgen dat de zonnebloem zo groot en hoog mogelijk wordt, hebben ze elke dag dat het niet regent water nodig.

Mirabilis jalapa

Zaaien in maart/april bij 18 tot 22 graden Celsius. Het zaad kiemt binnen 7 dagen (gebruik hiervoor turfpotjes). Vanaf april de jonge plantjes afharden en eind mei op de gewenste plek in de tuin planten

vlinder & bijen mengsel

 
Zorg dat de grond, waar u de bloemen wilt zaaien, zo'n 3-4 cm diep, lekker los en aangehaakt is. U strooit het mengsel uit een bakje zo gelijkmatig mogelijk over de grond. Ongeveer 2-3 gram per m2. Na het zaaien de grond licht aandrukken ( bijvoorbeeld ) met een plankje, zodat de zaden goed met de aarde in contact komen. Het ingezaaide gedeelte voorzichtig besproeien en vochtig houden totdat de zaden ontkiemen.

Wordt een 'guerrilla gardener ' en fleur jouw buurt of tuin op. Zaadbommen zijn erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen

 
Guerilla gardening is ontstaan in steden waar weinig groen aanwezig was. Zaadjes worden geplant in lege bloembakken of stukjes land waar nog geen bloemen en/of planten te vinden zijn. Door juist op deze plekken te zaaien wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Dit is belangrijk, want bijen, vlinders en andere insecten hebben het over het algemeen zwaar te verduren de laatste jaren door gebrek aan biodiversiteit in het landelijk gebied in de ommelanden. Juist de stad met al haar diversiteit, ook in gewassen, is daarom een perfecte plek om deze kleine vrienden een handje te helpen. Niet te vergeten, dat je door guerilla gardening de omgeving natuurlijk ook mooier en groener maakt.

 
Zaadbommen zijn bolletjes van klei en aarde, vermengd met wat bloemzaad. De bommen kun je in de tuin strooien, maar je kunt er ook een stukje onbeheerd, braakliggend terrein mee opvrolijken.

 

Strooi de zaadbommen  waar je maar wilt: in de tuin of op het balkon in bijvoorbeeld een bloempot. Het werkt heel simpel: gooi de zaadbommen op de gewenste plek en wacht vervolgens een aantal weekjes rustig af. Meer hoef je niet te doen! Je kunt al snel genieten van de kleurrijke bloemen in je tuin of op je balkon. 

 

De klei en aarde beschermen de zaadjes voor hongerige vogels en als alles goed gaat, kun je soms al na een paar dagen kleine kiemen zien verschijnen.

 Tip wil je dat de bloemen extra snel groeien? Houdt de bodem dan vochtig door het regelmatig te bewateren met een gieter of tuinsproeier.

 

Zaaitijd: maart t/m september

 
De ideale zaaiperiode is, afhankelijk van het weer, tijdens de maanden maart tot en met september. Gooi je de zaadbommen later in het seizoen buiten? Geen probleem, dan komen ze gewoon in de lente op.

 
Advertentienummer: m1854255679