Kerstgroepen of beelden die gerestaureerd moeten worden?

Zie omschrijving
Ophalen of Verzenden
434sinds 25 apr. '22, 12:07
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
TypeOverige typen

Beschrijving

Hebt u een oude Kerstgroep, of beeld dat door de tijd is beschadigd, dan kan ik die in de oude staat herstellen en in de originele kleuren restaureren. Ook zijn ontbrekende delen te repareren.
Oude groepen krijgen zo hun oorspronkelijke glans terug en blijven zo waardevol.
De eerste foto toont een kerstgroep, zoals ik die kreeg en op de onderste helft is te zien hoe alles weer perfect in de oude luister is hersteld en weer mooi één geheel vormt. Zo heb ik een leuke hobby.
Ook andere beelden (b.v. Hŭmmeltjes foto 3) kunnen zo worden gerestaureerd.
Neem gerust contact met me op. We spreken eerst een prijs af. Mail me gedetailleerde foto’s, of kom na het maken van een afspraak eens aan.
Je mag het natuurlijk ook opsturen.
De kerstgroep op de eerste foto heb ik bv. voor € 69,50 gerestaureerd.
In sept. 2014 werd ik geïnterviewd, dat resulteerde in een verslag in verscheidene weekbladen in december in het hele land.

Uit: Alphens Nieuwsblad - donderdag 25 december 2014 - 31
Oude kerstbeelden zijn prachtig te restaureren


De kinderen die een kerstgroep van hun ouders erven zijn heel blij dat deze herinnering weer in tact is.
Veel katholieken zetten nog steeds een kerststal onder de boom. Vaak is dit een exemplaar, dat al meegaat sinds de kindertijd en niet zonder schade uit de strijd is gekomen.
Ton Teunissen (69) weet er alles van. Hij restaureert kerstgroepen en heiligenbeelden. Als geboren Limburger leerde hij al jong van de speciale kerstsfeer te houden, die vroeger vooral in het zuiden van het land gebruikelijk was.
"Net als veel van mijn klanten heeft die periode ook mij voorgoed gegrepen."
Als volwassene werkte Teunissen in het speciaal onderwijs, waar veel aan handenarbeid gedaan werd. Tijdens huisbezoeken werd hem wel eens om raad gevraagd over antieke poppen waar iets aan kapot was.
"Dan maakte ik bijvoorbeeld nieuwe handjes of voetjes. En zo was er ook wel eens een kerstbeeld kapot. De mensen verpakten die beeldjes vroeger in kranten, maar dat heeft het effect van fijn schuurpapier. Bovendien wil er nog wel eens een hoofd, been of arm sneuvelen."

Op Tons site kun je voorbeelden zien van wat hij allemaal nog meer repareert en nieuw maakt. Zoals broches, oorbellen, wijwaterbakjes en speciaal aangepast
servies voor gehandicapten.
Ondanks dat hij al zeven jaar gepensioneerd is, heeft Ton er zijn handen aan vol.
"Dat kan ik wel aan," lacht Teunissen. "De tijd voor kerst is het natuurlijk heel druk, maar er zijn ook rustiger periodes."
Wie zijn door de tijd gehavende beeldengroep bij Ton brengt betaalt maar 75 euro.
"Ik heb er anderhalve week werk aan," vertelt hij, "maar dat maakt me niet uit. Ik houd me aan de originele, nostalgische kleuren en gebruik niks anders dan gips."
Onherstelbaar is een woord dat voor Ton niet bestaat. "In een kapel waren eens door zatte ke-
rels Mariabeelden kapot geslagen en op straat gesmeten. Daar was verkeer over gereden en regen en wind over heen gegaan.
Door zelf ontbrekende stukjes na te maken heb ik ze weer helemaal netjes gekregen."
Voor alle drukte losbarst gaan Ton en zijn vrouw in allerlei steden kerststallen bekijken, ook veel
in Duitsland. "Eigenlijk ben ik het hele jaar met Kerstmis bezig!"
…………………………………………………………..

Hebt u een oude Kerstgroep, of beeld dat door de tijd is beschadigd, dan kan ik die in de oude staat herstellen en in de originele kleuren restaureren. Vaak zijn ook ontbrekende delen te repareren.
Oude groepen krijgen zo hun oorspronkelijke glans terug en blijven zo waardevol.
De eerste foto toont Jozef, zoals ik die kreeg en op de tweede foto is te zien hoe eerst alle losse delen worden verwijderd. Hierna ruw bijwerken en schuren en op de vierde foto het beeld hoe het er uit ziet na de restauratie. Zo heb ik en leuke hobby.
Ook andere beelden zijn welkom.
Neem gerust contact met me op. We spreken eerst een prijs af. Mail me gedetailleerde foto’s, of kom na het maken van een afspraak eens aan.
Advertentienummer: m1835263610