MatchBoox - Eric J. Coolen (Hermans en het zelfmedelijden)

€ 11,55
Verzenden
80sinds 29 mei. '22, 11:08
Deel via
of

BeschrijvingHermans en het zelfmedelijden

Geschreven door Nop Maas

Zelfmedelijden geeft de gevoelens en gedachtes van deze schrijver weer tijdens zijn jeugd, volwassenheid en literaire carrière. Beschreven door Nop Maas.Samenvatting:

Hermans en het zelfmedelijden: Deze MatchBoox neemt het zelfmedelijden wat Willem Frederik Hermans (1921-1995) zijn hele leven heeft achtervolgd onder de loep. Onder andere zijn oudere zuster die hem altijd tot voorbeeld werd gesteld, de collega’s van de universiteit die hem niet serieus namen en het weigeren van de P.C. Hooftprijs –omdat het bedrag uiteindelijk lager uitviel dan hem was voorgehouden. Hermans zal zich tot op het eind van zijn leven ‘Koning eenoog in het land der blinden’ voelen. Deze MatchBoox maakt deel uit van de Vier grote schrijvers Serie met minidocumentaires over Willem Frederik Hermans, Harry Mulisch, Gerard Reve en L.H. Wiener.Auteur: Nop Maas (1949).

Nop Maas is een Nederlands literatuurhistoricus. Na zijn vertrek bij de universiteit wijdde hij zich geheel aan het schrijven van boeken, aanvankelijk vooral over negentiende-eeuwse auteurs. Vanaf de jaren negentig wijdde hij zich steeds meer aan modernere auteurs. Zo bezorgde hij diverse briefwisselingen van Gerard Reve, en bezorgde hij de eerste vijf delen van Reve's verzameld werk. Tevens schreef hij over diens broer Karel van het Reve (wiens verzameld werk hij mede bezorgt) en over Gerards voormalige echtgenote, de dichteres Hanny Michaelis. Hij bezorgde de briefwisselingen tussen Geert van Oorschot en Willem Frederik Hermans, tussen M. Vasalis en Van Oorschot en tussen Hermans en Reve. Zelf als bestuurslid betrokken bij het Nederlands Letterkundig Museum beschreef hij de historie en de beleidskeuzes daarvan in Werken voor de eeuwigheid. Later verscheen van Maas een driedelige biografie van Gerard Reve.Illustrator: Eric J. Coolen (1965).

Eric J. Coolen is een Nederlandse illustrator, tekenaar en ontwerper/maker van boeken, beelden, gevelstenen en glas-in-loodramen. Naast beeldend kunstenaar is Coolen ook muzikant. Hij schrijft muziek en is medeoprichter van Het Ampzing Genootschap, Literair Haarlem en Nieuwe Gracht Producties. Sinds 2019 is Coolen ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hij ontving voor zijn werk Kunst en Cultuurprijs De Olifant, De Antitheseprijs en de Penning van Verdienste.Wat zijn MatchBoox:
MatchBoox zijn in harmonicavorm gevouwen boeken in luciferdoosjes (5,3 x 3,6 x 1,2 cm). Handgemaakte kunstwerkjes van 20 minipagina's met teksten van gelauwerde auteurs en illustraties van gerenommeerde beeldend kunstenaars. Met een MatchBoox geeft u iemand niet zomaar een cadeau. U geeft uw familieleden, kennissen of relaties een klein kunstwerkje cadeau. MatchBoox zijn de luxe bonbons onder de cadeauboeken. Daarom verpakken we ieder luciferboek in een geschenkdoos en Series van vier in een verzamelcassette. Zoekt u een origineel cadeau? Geef dan een MatchBoox cadeau!

Matchboox.com
Advertentienummer: a1435358115