De Efteling Boek Spookslot geseald + Spookslot pin op kaart

€ 65,00
Ophalen of Verzenden
1864sinds 28 nov. '22, 16:14
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Exclusief boek: Spookslot - 44 jaar te gast bij de geesten
Dit boek ‘Spookslot - 44 jaar te gast bij de geesten’ is een ode aan de attractie, die in het openingsjaar 1978 (lang, heel lang geleden) van ongekende grootte was voor de Efteling. Waarvoor heel veel onderdelen in eigen huis werden uitgedacht en ontworpen. Waarin vele generaties jonge bezoekers hun angst hebben leren overwinnen. Voor dit boek zijn we in het verleden gedoken, op zoek naar unieke beelden en verhalen van de bouw, de techniek, de decoratie en natuurlijk de spookachtige bewoners. Lees over de ideeën, de uitvoering, de komst van Kate Bush en bekijk de details van het Spookslot, een plattegrond en veel nieuwe foto’s. ‘Spookslot - 44 jaar te gast bij de geesten’ is een herinnering van blijvende waarde aan 44 jaar Spookslot.

Het vierkante boek, formaat 27x27 centimeter, bestaat uit 56 pagina’s binnenwerk en heeft een luxe linnen kaft (hardcover). Om de linnen kaft zit een papieren stofwikkel.Spookslot-pin: glow-in-the-dark viool
Het hoogtepunt van de voorstelling van het Spookslot is het muziekstuk Danse Macabre uit 1875 van de Franse componist Saint-Saëns. De zwevende viool, die zichzelf bespeelt, zet het beroemde thema in, waarna we de graaf zijn dochter achterna zien jagen, de zerken van hun plaats komen, kistdeksels verschuiven, graven ademen en hekken bewegen. Juist deze iconische viool zien we terug op de Spookslot-pin. Op de viool staat de openings- en sluitingsjaar van de Spookruïne. Hoewel het een witte pin lijkt, komt de viool pas echt goed tot zijn recht in het donker, door het glow-in-the-dark-effect gloeit de pin geel/groen op.

Speciale Spookslot-pin (EPP 445).

Verzendkosten: € 7,65.
Advertentienummer: m1915727377