Schaalmodel Feadship Paminusch superjacht De Vries Aalsmeer

Bieden
Ophalen of Verzenden
2535sinds 15 sep. '21, 09:31
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
TypeSchaalmodel
OnderwerpMotorboot

Beschrijving

Dit model van Paminusch is vervaardigd in een schaal 1:25, wat betekent dat de lengte van het model ongeveer 180 cm is. Ondanks dat dit een groot model is, is het zeer gedetailleerd. Het model heeft een romp van kunststof en de opbouw en onderdelen zijn van messing. Het model heeft twee Boston Whalers (Revenge 20 en Outrage 20) als tender. Het hout op het model is ook daadwerkelijk hout (teak dekken, deuren, railings).

Het model is een paar jaar geleden volledig opgeknapt door de professionele modelbouwer Dubbelman in Ridderkerk. Dubbelman leverde ook veelal de schaalmodellen aan Feadship. Hierbij is het model voorzien van een nieuwe aluminium voetplaat (met zwarte spiegel) en een plexiglas cover. Het formaat van het model incl. voet en stofkap is 197cm lang, 46cm breed en 110 cm hoog. Tevens is bij deze restauratie een messing plaatje met alle details van het jacht op de voetplaat geplaatst. Daarnaast is alle bedrading vernieuwd en zijn alle lampen vervangen door nieuwe LED lampen. Met 1 druk op knop gaat de verlichting aan in de gangboorden, navigatieverlichting, zoeklichten, verlichting in stuurhuis e.d. Ook draaien dan de 2 radars en de schroeven.

Dit is een professioneel gebouwd model en zeer gedetailleerd uitgevoerd. Zelfs het logo van de eigenaar is weergegeven en in de stuurhuis zijn alle details te zien incl. een foto van de vrouw van de kapitein aan de achterwand van de stuurhut. Dit model van museum kwaliteit is puur genieten en een eye-catcher voor uw interieur of bedrijf. Modellen van Feadship worden nooit op de markt aangeboden en zodoende is dit model zeer zeldzaam. Een nieuw soortgelijk model via een professionele modelbouwer kost normaliter tussen de 50.000 en 60.000 euro.

Het 43,95 meter lange motorjacht Paminusch werd in 1986 door De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer opgeleverd. De Vries is sinds 1949 een onderdeel van Feadship.
Advertentienummer: m1749890373