Prachtig origineel rijtuig Blokkendoosrijtuig C147 MAT24

Op aanvraag
Ophalen
277355sinds 5 okt. '22, 15:17
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
SoortTrein
TypeOverige typen

Beschrijving

Een unieke kans op een prachtig rijtuig.

Wij bieden deze Blokkendoos C147 te koop aan.

Dit rijtuig is in 1925 gebouwd door Beijnes in Haarlem en heeft bij de Nederlandse Spoorwegen dienst gedaan onder het nummer mC 9014.
Het rijtuig maakte onderdeel uit van de elektrische treinen die onder andere tussen Amsterdam en Rotterdam reden. Later werd het verbouwd tot gewoon rijtuig en vervolgens tot tentoonstellingsrijtuig. Bij de STAR (Stadskanaal) heeft het de nodige jaren als souvenir-rijtuig dienst gedaan.
Sinds 2017 is het rijtuig in ons bezit. Door veranderende plannen is helaas besloten om het rijtuig nu weer te koop aan te bieden, zodat een nieuwe eigenaar dit bijna 100 jaar oude stukje spoorweggeschiedenis kan behouden voor de toekomst.

Over het rijtuig:
Uitwendig is de Blokkendoos in de bekende NS-groene kleurstelling geschilderd. Van binnen is het rijtuig fraai betimmerd met blank hout, een houten vloer en een zwart plafond. Het is voorzien van een balie en een kleine opslagruimte achterin het rijtuig. Het rijtuig is geisoleerd en voorbereid voor verwarming/airconditioning. Daarmee is het rijtuig zeer geschikt om voor allerlei doeleinden in te richten/te gebruiken.

De Blokkendoos is uitwendig en technisch nagenoeg compleet en weegt ongeveer 41 ton, bij een lengte van 20 meter en een hoogte van circa 3,80 m. Het casco is in vrij goede staat, met hier en daar wat plekken die aandacht kunnen gebruiken.
Het rijtuig kan op een dieplader gereden worden (straatspoor) en hoeft dus niet opgehesen te worden. Hij staat op dit moment in Stadskanaal.

De prijs is op aanvraag
Advertentienummer: m1894043636