Pistool Beretta M92SB Maruzem - Zonder Minimumprijs -€ 60,00
Beschrijving
Kopke 1975 Colheita Port in originele houten kist met volledig leesbaar etiket en 96/100 van Decanter.
Let op: dit is een terugkerende veiling. Daarom kunnen de zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, verschillen van die op uw fles(sen).
1975 Kopke Colheita Port 1 x 0,75L
1 fles
Portwijn
OMSCHRIJVING
In 1636 vond een reis plaats tussen Hamburg en Portugal die de wortels zou worden van een lang verhaal: Nicolau Köpke arriveerde in zijn nieuwe land als Consul-Generaal van de Hanze-steden. Twee jaar later, in 1638, ondertekende hij de eerste flessen wijn die naar Noord-Europa werden gestuurd.
De aankoop van een boerderij in Douro, in 1781, markeert de overgang van een aankoopmaatschappij naar een grote wijnproducent. Portwijnen krijgen steeds meer belang binnen het bedrijf en worden snel de belangrijkste activiteit. Nicolau Kopke & Co. wordt een voorbeeld van innovatie, doordat het wijnproductie en handel in hetzelfde bedrijf combineert.
In 1841 nam het bedrijf de naam C. N. Kopke aan, een naam die tot op de dag van vandaag hetzelfde blijft.
In de komende eeuwen zal Kopke zich inzetten om haar erfgoed te eren, dat met passie door generaties heen is opgebouwd.
Wijnmaker: Carlos Alves.
Awards/aanbevelingen
96 punten, gouden medaille, Decanter World Wine Awards
94 punten, International Wine & Spirits Competition
93 punten, Internationale Wijnwedstrijd
93 punten, CellarTracker
Gold Medal, Wereldwijde wijnselecties
Wijnsoorten: Traditionele Douro-druivensoorten.
VINIFICATIE
Handgeplukt op het optimale moment, worden de druiven daarna ontstelen, geplet en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constante roering tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat het juiste suikergehalte (baumé) is bereikt. Op dat moment wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de finale versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt van één enkele oogst. Een Colheita-wijn rijpt in eikenhouten vaten voor een periode die kan variëren, maar nooit minder dan 7 jaar. Daarna wordt hij gebotteld en verkocht volgens de marktvraag.
Proefnotities
Een aantrekkelijke amberkleur. Rijke en aromatische neus, met overheersende aroma's van gedroogd fruit, elegant omhuld door kruidige tonen. Zacht en zijdeachtig in de mond, onthult het een opmerkelijke structuur en body. Een delicate wijn, gekenmerkt door een elegantie die doorloopt in een langdurige afdronk.
Serveren
Geserveerd gekoeld, onthult het al zijn finesse en verfijning, vooral wanneer het wordt gedronken met desserts gemaakt van karamel, gedroogd fruit en specerijen, zoals karamelfondant met appel en gembergelei, tarte tatin, crème brûlée en halfzachte kazen. Het wordt het beste geserveerd bij een temperatuur tussen 12 en 14°C.
Let op: dit is een terugkerende veiling. Het of de zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen verschillen van die op uw fles(sen).
#MW2025LUX
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Lage veilingkosten
Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
24/7 meebieden in onze app
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
Let op: dit is een terugkerende veiling. Daarom kunnen de zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, verschillen van die op uw fles(sen).
1975 Kopke Colheita Port 1 x 0,75L
1 fles
Portwijn
OMSCHRIJVING
In 1636 vond een reis plaats tussen Hamburg en Portugal die de wortels zou worden van een lang verhaal: Nicolau Köpke arriveerde in zijn nieuwe land als Consul-Generaal van de Hanze-steden. Twee jaar later, in 1638, ondertekende hij de eerste flessen wijn die naar Noord-Europa werden gestuurd.
De aankoop van een boerderij in Douro, in 1781, markeert de overgang van een aankoopmaatschappij naar een grote wijnproducent. Portwijnen krijgen steeds meer belang binnen het bedrijf en worden snel de belangrijkste activiteit. Nicolau Kopke & Co. wordt een voorbeeld van innovatie, doordat het wijnproductie en handel in hetzelfde bedrijf combineert.
In 1841 nam het bedrijf de naam C. N. Kopke aan, een naam die tot op de dag van vandaag hetzelfde blijft.
In de komende eeuwen zal Kopke zich inzetten om haar erfgoed te eren, dat met passie door generaties heen is opgebouwd.
Wijnmaker: Carlos Alves.
Awards/aanbevelingen
96 punten, gouden medaille, Decanter World Wine Awards
94 punten, International Wine & Spirits Competition
93 punten, Internationale Wijnwedstrijd
93 punten, CellarTracker
Gold Medal, Wereldwijde wijnselecties
Wijnsoorten: Traditionele Douro-druivensoorten.
VINIFICATIE
Handgeplukt op het optimale moment, worden de druiven daarna ontstelen, geplet en omgezet in wijn door een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constante roering tijdens de fermentatie. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat het juiste suikergehalte (baumé) is bereikt. Op dat moment wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de finale versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt van één enkele oogst. Een Colheita-wijn rijpt in eikenhouten vaten voor een periode die kan variëren, maar nooit minder dan 7 jaar. Daarna wordt hij gebotteld en verkocht volgens de marktvraag.
Proefnotities
Een aantrekkelijke amberkleur. Rijke en aromatische neus, met overheersende aroma's van gedroogd fruit, elegant omhuld door kruidige tonen. Zacht en zijdeachtig in de mond, onthult het een opmerkelijke structuur en body. Een delicate wijn, gekenmerkt door een elegantie die doorloopt in een langdurige afdronk.
Serveren
Geserveerd gekoeld, onthult het al zijn finesse en verfijning, vooral wanneer het wordt gedronken met desserts gemaakt van karamel, gedroogd fruit en specerijen, zoals karamelfondant met appel en gembergelei, tarte tatin, crème brûlée en halfzachte kazen. Het wordt het beste geserveerd bij een temperatuur tussen 12 en 14°C.
Let op: dit is een terugkerende veiling. Het of de zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen verschillen van die op uw fles(sen).
#MW2025LUX
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
Website
klik hier om mee te bieden...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Bezorgt in heel Nederland
3x bekeken
0x bewaard
Sinds 31 okt '25
Advertentienummer: a1519639016
Populaire zoektermen
Wijnenoude wijnenport vatpetrus wijnenwijnenkopke portwijn 1975vintage portwijnen 1982portkopke colheita portpartij wijnenkopke colheita portwijnen sassicaiaplanken gebruikt in Hout en Plankenktm 690 supermoto in Motoren | KTMhoneywell chronotherm vision modulation thermostaat in Thermostatenbeverwijk in Foto's en Prentenarnette in Zonnebrillen en Brillen | Herenopende in Hout en Plankenautokoffer in Curiosa en Brocantevideo in VHS | Kinderen en Jeugdoppas hond vakantie in Dieren | Honden | Verzorging, Oppas en Lesroyal doulton brambly hedge in Porselein, Kristal en Bestek