GEVRAAGD: Espresso apparaten werkend/niet-werkendN.o.t.k.
Gaggia Classic (Pro): verkoop, revisie (PID, Gaggiuino, etc)
€ 180,00
Ophalen
Thuisbezorgd door Brenger vanaf € 42,-
3360121sinds 14 mei. '21, 22:35
Kenmerken
ConditieGebruikt
TypeGemalen koffie
ModelEspresso apparaat
Inhoud1 kopje
EigenschappenStoompijpje
Beschrijving
Te koop
Gereviseerde Gaggia Classics van het betere type (van vóór 2015), vanaf 180 euro. Scroll verder voor de opties en upgrades. Ik zou ook je huidige Gaggia Classic (van vóór 2015, of de Pro van na 2018) kunnen repareren en reviseren. Ik bouw ook diverse upgrades in, waaronder een instelbare temperatuurstabilisator (PID) voor perfecte temperatuurbeheersing.
Nu ook beschikbaar: GAGGIUINO. zie beschrijving.
Ook te koop, Vibiemme Domobar met e61-groep en Gaggia Baby, zie laatste foto's.
Revisie
De boiler en zetgroep zijn volledig gereinigd en gereviseerd, evenals stoomkraan & pijp, overdruk (OPV)- en driewegventiel.
Alle rubbers zijn vervangen door ringen van siliconen of viton die langdurig warmte kunnen verdragen.
Bouten in zetgroep en boiler zijn vervangen door RVS-varianten en ingevet. De originele zijn van staal en kunnen gaan roesten en op termijn afbreken.
Filterdrager is ingevet met speciaal vet om soepeler in zetgroep te plaatsen, groepsring is zo afgesteld dat de filterdager mooi loodrecht sluit op de zetgroep.
Thermostaatjes zijn vervangen voor langdurige betrouwbaarheid.
De boiler is geïsoleerd met hoogwaardig isolatiemateriaal, zoals gebruikt in de meeste commerciële apparaten, voor betere temperatuurbeheersing en geeft tot wel 30% energiebesparing.
Nieuwe siliconen ring en zeefje in de zetgroep.
Waar nodig zijn veertjes/klemmen vervangen.
Nieuwe siliconen slangen, waar nodig
Pompdruk is bijgesteld van 15 naar ongeveer 9 bar (met drukmeter), wat perfect is voor versgemalen koffie (behalve bij Gaggiuino).
Alle onderhoudsmiddelen en onderdelen zijn van eersteklas kwaliteit, vrijwel alles is afkomstig van DR Trading in Utrecht.
Opties en Upgrades
Een van de mooiste dingen bij de Classic is de mogelijkheid tot upgraden, om hem echt hoog in de prosumer- of high-end-klasse te brengen. Extra opties voor de Gaggia Classic (komt boven op de basisprijs van 180 euro):
Nieuwe messing sproeikopadapterschijf (+20 euro): sterk aanbevolen, is minder corrosiegevoelig dan de oorspronkelijke van aluminium en onderhoudsarm. Met de grotere massa zorgt het voor een betere temperatuurstabiliteit.
Nieuwe Ulka EX5-pomp (+30 euro): sterk aanbevolen, deze is stiller dan de oude, geeft een constante druk, is slijtvast (door betere warmteafvoer) en gaat jaren mee.
RVS-stoompijpje met extra lang stoomarm, nieuw of als nieuw (+25 euro): aanbevolen als je regelmatig cappuccino, latte, etc. maakt en graag zelf de controle hebt over luchttoevoer en consistentie van het schuim. Deze heeft slechts 1 gaatje (vergelijkbaar met 'the Single' op de Pro), waardoor de stoomrichting goed te controleren is
Nieuwe, commerciële filterdrager met geïntegreerd handvat (+30 euro): aanrader, Het professionele handvat is vrijwel ongevoelig voor breuk en geeft een prettigere gebruikservaring.
Nieuw IMS Competizione-filterbakje (enkel of dubbel) (+15 euro per bakje): perfect gelaserde gaatjes op een uiterst glad oppervlak zorgen voor betere waterdistributie en eenvoudige reiniging.
Nieuw IMS-douche in de zetgroep (+15 euro): zie beschrijving filterbakje
PID-temperatuurstabilisator voor koffietemperatuur (+90 euro): zeer aan te bevelen -indien je niet voor de Gaggiuino kiest-, met PID is bij de Gaggia Classic (en Pro) het temperatuurverval tijdens het zetten van een espresso, teruggebracht van zo'n 10-12 graden tot slechts 1-1,5 graden. En dat proef je duidelijk! Het is mijn stellige overtuiging, dat vanwege de stabiliteit, een Gaggia uitgerust met PID minstens zo goede koffie maakt als de veel duurdere e-61-modellen (hoe mooi het uiterlijk en mechaniek van de e-61 zetgroep ook is!) die nog met een een traditionele thermostaat of pressostaat werken. De PID controleert de temperatuur voor koffie, de stoomtemperatuur werkt nog op de thermostaat. Let op dat het display intern zit, NIET aan de buitenkant. Een display is niet noodzakelijk om te profiteren van de PID. Immers, het systeem is voortdurend opzoek naar de ingestelde temperatuur, en heeft dat punt al na 5 minuten bij benadering bereikt (en is perfect na 10 minuten). Als je een espressokopje voorverwarmt met heet water heeft hij daarna ongeveer een minuut nodig om weer stabiel te zijn. Mocht je ooit de temperatuur anders willen instellen, moet je even de deksel van het apparaat schroeven om erbij te komen.
Óf je kunt all-out gaan met de GAGGIUINO (+300 euro) voor ongeëvenaarde controle over de variabelen zoals temperatuur, tijd, gewicht/volume, druk en flow. In te stellen en monitoren met een display. Ideaal om meerdere drukprofielen op consistente wijze te kunnen toepassen. Optimale stoomdruk door beheersing van temperatuur en boilerdruk (DreamSteam). Beschikt over een ontkalkingsprogramma. Ik installeer de officiële kit van Peak Coffee (V3 basisversie, op basis van predictive scale), met 3D-behuizingen van Espressio. De bedrading is een custom wire harness.
Accessoires
Gebruikt maar meestal z.g.a.n.:
Tamper (10-20 euro)
Melkkannetje (5 euro)
Knockbox (10-20 euro)
Bottomless filterdager (nieuw/ gebruikt)(30/20 euro)
Gaggia Plateau (voor Classic en bonenmaler (10 euro)
Houten stoomknop (nieuw, Shades of Coffee, 25 euro)
Verlaagd lekbakje (3D-print en passend pijpje, 20 euro
Maalschijven bonenmaler 64mm (nieuw, DR Trading, 10 euro).
Melk schuimen
Hierbij nog een interessante uitleg over melk opschuimen met het advies om NIET te wachten tot het lampje aan gaat (en het verwarmingselement afslaat): https:youtu.be/bYW1P68ZyJA Het voorbeeld betreft een Gaggia Classic Pro, maar een oude Gaggia met geüpgradete stoompijp heeft dezelfde capaciteiten.
Bij de Gaggiuino-upgrade is deze methode is overbodig: de DreamSteam-software vervangt (en verbetert) de methode om melkschuim te maken, ook in grotere volumes.
Gaggia Baby
Ook beschikbaar: Gaggia Baby (intern gelijk aan Classic). Ook deze is volledig gereviseerd, zoals de Classic. Deze is te huur: 50 euro huur plus 100 borg (150 euro totaal). Op ieder moment mag deze retour (werkend of niet- werkend) waarbij je dus weer 100 euro terug krijgt. Ik geef 6 maanden garantie. Met goed onderhoud en een beetje geluk heb je dus voor 50 euro jarenlang plezier. Beschikt over de messing adapterschijf voor makkelijke reiniging. Ideaal voor iemand die nog niet zeker weet of een semi-automatische Gaggia geschikt is. Dan kun je het op deze manier eerst proberen. Zie foto.
Algemeen en overig
Ik beschrijf ze als 'gebruikt' omdat ze van buiten soms een paar krasjes, vlekjes of roest hebben, maar 'motorisch' zijn ze feitelijk in nieuwstaat! De filosofie is dat ze nu weer jaren mee moeten kunnen zonder verstopping of lekkage (ervan uitgaande dat er goed ontkalkt wordt) en dat ze ook in de toekomst probleemloos kunnen worden onderhouden. Bij dagelijks/zeer regelmatig gebruik is het raadzaam om het apparaat na 5 jaar weer te laten reinigen en reviseren (ringen drogen uit en bouten gaan vastzitten). Bij goed onderhoud gaan ze een leven lang mee!
Voor verdere tips over gebruik en onderhoud van de Gaggia verwijs ik graag naar het document zichtbaar bij de foto's.
Ik bied ook revisies and upgrades aan voor sommige apparaten met E61-zetgroep, zoals de Vibiemme Domobar. Voor vragen, stuur een berichtje. ik beantwoord ook graag vragen over koffie en espressomachine in het algemeen!
Gereviseerde Gaggia Classics van het betere type (van vóór 2015), vanaf 180 euro. Scroll verder voor de opties en upgrades. Ik zou ook je huidige Gaggia Classic (van vóór 2015, of de Pro van na 2018) kunnen repareren en reviseren. Ik bouw ook diverse upgrades in, waaronder een instelbare temperatuurstabilisator (PID) voor perfecte temperatuurbeheersing.
Nu ook beschikbaar: GAGGIUINO. zie beschrijving.
Ook te koop, Vibiemme Domobar met e61-groep en Gaggia Baby, zie laatste foto's.
Revisie
De boiler en zetgroep zijn volledig gereinigd en gereviseerd, evenals stoomkraan & pijp, overdruk (OPV)- en driewegventiel.
Alle rubbers zijn vervangen door ringen van siliconen of viton die langdurig warmte kunnen verdragen.
Bouten in zetgroep en boiler zijn vervangen door RVS-varianten en ingevet. De originele zijn van staal en kunnen gaan roesten en op termijn afbreken.
Filterdrager is ingevet met speciaal vet om soepeler in zetgroep te plaatsen, groepsring is zo afgesteld dat de filterdager mooi loodrecht sluit op de zetgroep.
Thermostaatjes zijn vervangen voor langdurige betrouwbaarheid.
De boiler is geïsoleerd met hoogwaardig isolatiemateriaal, zoals gebruikt in de meeste commerciële apparaten, voor betere temperatuurbeheersing en geeft tot wel 30% energiebesparing.
Nieuwe siliconen ring en zeefje in de zetgroep.
Waar nodig zijn veertjes/klemmen vervangen.
Nieuwe siliconen slangen, waar nodig
Pompdruk is bijgesteld van 15 naar ongeveer 9 bar (met drukmeter), wat perfect is voor versgemalen koffie (behalve bij Gaggiuino).
Alle onderhoudsmiddelen en onderdelen zijn van eersteklas kwaliteit, vrijwel alles is afkomstig van DR Trading in Utrecht.
Opties en Upgrades
Een van de mooiste dingen bij de Classic is de mogelijkheid tot upgraden, om hem echt hoog in de prosumer- of high-end-klasse te brengen. Extra opties voor de Gaggia Classic (komt boven op de basisprijs van 180 euro):
Nieuwe messing sproeikopadapterschijf (+20 euro): sterk aanbevolen, is minder corrosiegevoelig dan de oorspronkelijke van aluminium en onderhoudsarm. Met de grotere massa zorgt het voor een betere temperatuurstabiliteit.
Nieuwe Ulka EX5-pomp (+30 euro): sterk aanbevolen, deze is stiller dan de oude, geeft een constante druk, is slijtvast (door betere warmteafvoer) en gaat jaren mee.
RVS-stoompijpje met extra lang stoomarm, nieuw of als nieuw (+25 euro): aanbevolen als je regelmatig cappuccino, latte, etc. maakt en graag zelf de controle hebt over luchttoevoer en consistentie van het schuim. Deze heeft slechts 1 gaatje (vergelijkbaar met 'the Single' op de Pro), waardoor de stoomrichting goed te controleren is
Nieuwe, commerciële filterdrager met geïntegreerd handvat (+30 euro): aanrader, Het professionele handvat is vrijwel ongevoelig voor breuk en geeft een prettigere gebruikservaring.
Nieuw IMS Competizione-filterbakje (enkel of dubbel) (+15 euro per bakje): perfect gelaserde gaatjes op een uiterst glad oppervlak zorgen voor betere waterdistributie en eenvoudige reiniging.
Nieuw IMS-douche in de zetgroep (+15 euro): zie beschrijving filterbakje
PID-temperatuurstabilisator voor koffietemperatuur (+90 euro): zeer aan te bevelen -indien je niet voor de Gaggiuino kiest-, met PID is bij de Gaggia Classic (en Pro) het temperatuurverval tijdens het zetten van een espresso, teruggebracht van zo'n 10-12 graden tot slechts 1-1,5 graden. En dat proef je duidelijk! Het is mijn stellige overtuiging, dat vanwege de stabiliteit, een Gaggia uitgerust met PID minstens zo goede koffie maakt als de veel duurdere e-61-modellen (hoe mooi het uiterlijk en mechaniek van de e-61 zetgroep ook is!) die nog met een een traditionele thermostaat of pressostaat werken. De PID controleert de temperatuur voor koffie, de stoomtemperatuur werkt nog op de thermostaat. Let op dat het display intern zit, NIET aan de buitenkant. Een display is niet noodzakelijk om te profiteren van de PID. Immers, het systeem is voortdurend opzoek naar de ingestelde temperatuur, en heeft dat punt al na 5 minuten bij benadering bereikt (en is perfect na 10 minuten). Als je een espressokopje voorverwarmt met heet water heeft hij daarna ongeveer een minuut nodig om weer stabiel te zijn. Mocht je ooit de temperatuur anders willen instellen, moet je even de deksel van het apparaat schroeven om erbij te komen.
Óf je kunt all-out gaan met de GAGGIUINO (+300 euro) voor ongeëvenaarde controle over de variabelen zoals temperatuur, tijd, gewicht/volume, druk en flow. In te stellen en monitoren met een display. Ideaal om meerdere drukprofielen op consistente wijze te kunnen toepassen. Optimale stoomdruk door beheersing van temperatuur en boilerdruk (DreamSteam). Beschikt over een ontkalkingsprogramma. Ik installeer de officiële kit van Peak Coffee (V3 basisversie, op basis van predictive scale), met 3D-behuizingen van Espressio. De bedrading is een custom wire harness.
Accessoires
Gebruikt maar meestal z.g.a.n.:
Tamper (10-20 euro)
Melkkannetje (5 euro)
Knockbox (10-20 euro)
Bottomless filterdager (nieuw/ gebruikt)(30/20 euro)
Gaggia Plateau (voor Classic en bonenmaler (10 euro)
Houten stoomknop (nieuw, Shades of Coffee, 25 euro)
Verlaagd lekbakje (3D-print en passend pijpje, 20 euro
Maalschijven bonenmaler 64mm (nieuw, DR Trading, 10 euro).
Melk schuimen
Hierbij nog een interessante uitleg over melk opschuimen met het advies om NIET te wachten tot het lampje aan gaat (en het verwarmingselement afslaat): https:youtu.be/bYW1P68ZyJA Het voorbeeld betreft een Gaggia Classic Pro, maar een oude Gaggia met geüpgradete stoompijp heeft dezelfde capaciteiten.
Bij de Gaggiuino-upgrade is deze methode is overbodig: de DreamSteam-software vervangt (en verbetert) de methode om melkschuim te maken, ook in grotere volumes.
Gaggia Baby
Ook beschikbaar: Gaggia Baby (intern gelijk aan Classic). Ook deze is volledig gereviseerd, zoals de Classic. Deze is te huur: 50 euro huur plus 100 borg (150 euro totaal). Op ieder moment mag deze retour (werkend of niet- werkend) waarbij je dus weer 100 euro terug krijgt. Ik geef 6 maanden garantie. Met goed onderhoud en een beetje geluk heb je dus voor 50 euro jarenlang plezier. Beschikt over de messing adapterschijf voor makkelijke reiniging. Ideaal voor iemand die nog niet zeker weet of een semi-automatische Gaggia geschikt is. Dan kun je het op deze manier eerst proberen. Zie foto.
Algemeen en overig
Ik beschrijf ze als 'gebruikt' omdat ze van buiten soms een paar krasjes, vlekjes of roest hebben, maar 'motorisch' zijn ze feitelijk in nieuwstaat! De filosofie is dat ze nu weer jaren mee moeten kunnen zonder verstopping of lekkage (ervan uitgaande dat er goed ontkalkt wordt) en dat ze ook in de toekomst probleemloos kunnen worden onderhouden. Bij dagelijks/zeer regelmatig gebruik is het raadzaam om het apparaat na 5 jaar weer te laten reinigen en reviseren (ringen drogen uit en bouten gaan vastzitten). Bij goed onderhoud gaan ze een leven lang mee!
Voor verdere tips over gebruik en onderhoud van de Gaggia verwijs ik graag naar het document zichtbaar bij de foto's.
Ik bied ook revisies and upgrades aan voor sommige apparaten met E61-zetgroep, zoals de Vibiemme Domobar. Voor vragen, stuur een berichtje. ik beantwoord ook graag vragen over koffie en espressomachine in het algemeen!
Advertentienummer: m1705215179
Overige advertenties van Espresso Hobbyist
Meer van Espresso Hobbyist
Populaire zoektermen
gaggia classic in Koffiezetapparatengaggia classic pro in Koffiezetapparatengaggia titaniumkoffiezetapparaat in Koffiezetapparatennespresso apparaat in Koffiezetapparatensenseo apparaat in Koffiezetapparatenjura in Koffiezetapparatendolce gusto in Koffiezetapparatensenseo in Koffiezetapparatenla marzocco in Koffiezetapparatennespresso in Koffiezetapparatenjura koffiemachines in KoffiezetapparatenKoffiezetapparaten in Witgoed en Apparatuurkoffiemolen in Koffiezetapparatenkoffiemachine in Koffiezetapparatensoldeerstationsony bravia 46 inchlonglife fauteuilrestaurant cadeaubon in Korting en Cadeaubonnenfrans halsema in Nederlandstalig