Ceccato Olindo Pelletpers Aftakas

€ 4.310,90
Verzenden
289222sinds 18 jan. '22, 12:05
Deel via
of

BeschrijvingDeze pelletpers van Ceccato Olindo is volledig gemaakt in Italië. Met deze machine kan er 50kg tot 80kg pellets per uur geproduceerd worden. Elke pellet heeft een diameter van 6mm en een lengte tussen de 25mm en 35mm.

De compressie van de pellets wordt verzekerd door rollen van 78mm diameter die voorzien zijn van elk 2 lagers. De rollen worden aangedreven door middel van een aansluiting op de aftakas dat moet worden aangesloten op de tractor.

Het materiaal kan worden ingeladen via de trechter aan de bovenkant. De afvoer van de pellets gebeurt aan de zijkant via het afvoerkanaal en kan makkelijk worden opgevangen.

De aftakas dient 540rpm te draaien en wordt niet standaard meegeleverd.

De zaagsel gaan door een speciale zeef met gaten van 8mm. De zaagsel moeten dus best fijn zijn. Houtsnippers of zaagsel groter dan 8mm kan niet gebruikt worden bij deze pelletpers

De zaagsel moet (afhankelijk van de houtsoort) een vochtigheidsgraad hebben van 8 tot 12%. De pallets kunnen niet goed binden bij een lager of hoger vochtigheidsgraad. De vochtigheid kan worden gemeten met een eenvoudige hygrometer die bij elke bouwmarkt of agrarische winkel kan worden gekocht.

Als de zaagsel natter is, laat het dan drogen, als het droger is, voeg dan gewoon maïsmeel of zemelen toe, in een percentage van 4%, dat werkt als een natuurlijk bindmiddel. U mag geen extra vloeibare, chemische of plastic elementen gebruiken.

Als de zaagsel tot de juiste vochtigheidsniveau is gebracht, kan het in de pellet machine worden geplaatst, die door speciale pers- en extrusie bewerkingen de pellets produceert.

LET OP! De zaagsel (houtsnippers) moet voldoen aan deze kenmerken van grootte en vochtigheid, anders kan de pelletpers niet goed functioneren.Waarom kiezen voor AgriXpert?
  • Professioneel advies,
  • Meer dan 60 jaar ervaring,
  • Scherpe prijzen door directe import vanaf de fabrikant,
  • Levering in Nederland en België,
  • Levering voor slechts €60,- per bestelling.

AgriXpert is de officiële importeur van Kraffter, Solis, Laumetris & Tenias.

Alle getoonde prijzen zijn exclusief BTW.

Wilt u meer weten over dit product? Bezoek dan onze website voor uitgebreide specificaties en productdemonstraties via de onderstaande link:
Advertentienummer: a1420324092