Ceccato Olindo Pelletpers 230V

€ 4.211,90
Verzenden
370735sinds 18 jan. '22, 12:05
Deel via
of

BeschrijvingDeze pelletpers van Ceccato Olindo is volledig gemaakt in Italië. De pers stelt u in staat om versnipperd hout tot pellets om te zetten. Deze pellets zijn ideaal voor in de kachel.

De pelletpers is van twee persrollen voorzien die aangedreven worden door een 230V éénfase motor met 3pk. Deze motor draait 1440rpm. De twee persrollen hebben een lengte van 78mm en zijn beide van twee lagers voorzien. Deze rollen persen de houtsnippers in kleine pellets met een dikte van 6mm bij een lengte van 25 tot 35mm.

De zaagsel gaan door een speciale zeef met gaten van 8mm. De zaagsel moeten dus best fijn zijn. Houtsnippers of zaagsel groter dan 8mm kan niet gebruikt worden bij deze pelletpers

De zaagsel moet (afhankelijk van de houtsoort) een vochtigheidsgraad hebben van 8 tot 12%. De pallets kunnen niet goed binden bij een lager of hoger vochtigheidsgraad. De vochtigheid kan worden gemeten met een eenvoudige hygrometer die bij elke bouwmarkt of agrarische winkel kan worden gekocht.

Als de zaagsel natter is, laat het dan drogen, als het droger is, voeg dan gewoon maïsmeel of zemelen toe, in een percentage van 4%, dat werkt als een natuurlijk bindmiddel. U mag geen extra vloeibare, chemische of plastic elementen gebruiken.

Als de zaagsel tot de juiste vochtigheidsniveau is gebracht, kan het in de pellet machine worden geplaatst, die door speciale pers- en extrusie bewerkingen de pellets produceert.

LET OP! De zaagsel (houtsnippers) moet voldoen aan deze kenmer van grootte en vochtigheid, anders kan de pelletpers niet goed functioneren.Waarom kiezen voor AgriXpert?
  • Professioneel advies,
  • Meer dan 60 jaar ervaring,
  • Scherpe prijzen door directe import vanaf de fabrikant,
  • Levering in Nederland en België,
  • Levering voor slechts €60,- per bestelling.

AgriXpert is de officiële importeur van Kraffter, Solis, Laumetris & Tenias.

Alle getoonde prijzen zijn exclusief BTW.

Wilt u meer weten over dit product? Bezoek dan onze website voor uitgebreide specificaties en productdemonstraties via de onderstaande link:
Advertentienummer: a1420324148