Hoe maakt u goede advertentiefoto’s?

Advertenties met goede foto’s worden vaker bekeken en uiteindelijk worden de artikelen sneller verkocht. U wekt vertrouwen en geeft uw potentiële kopers de kans om uw artikel goed te bekijken voordat zij u benaderen.

Laten we als voorbeeld onderstaand spaarvarken nemen. Hoe gaan we deze goed fotograferen? En wat moet u vooral niet doen?

 

Marktplaats fototips

Tip 1. Maak uw foto’s bij daglicht

Goede foto’s maken begint met het gebruik van goede verlichting. Maak uw foto’s daarom bij voorkeur overdag. De kleuren komen dan beter over en de potentiële koper kan zich daardoor een beter beeld vormen van hoe uw artikel er precies uit ziet.  
    
Tip 2. Gebruik een wit laken als achtergrond

Fotografeert u kleine artikelen zoals het spaarvarken? Hang een wit laken aan de muur en leg het artikel op het laken op de vloer. De achtergrond is op die manier mooi egaal, zodat het artikel extra goed tot zijn recht komt. Maakt u vaker dergelijke foto’s? Maak dan uw eigen fotostudio met dit stappenplan (engels).

Tip 3. Hoe te gebruiken


Bij sommige artikelen kan het ook goed zijn om te laten zien hoe u het artikel kunt gebruiken. Zo ziet een boot er varend mooier uit dan wanneer het stil ligt en is een vliegende vlieger leuker dan een die tegen de muur staat.

Tip 4. Geef een overzicht


Voor de koper kan het ook erg prettig zijn om een goed zicht te krijgen van hoe groot het artikel is. Fotografeer het artikel daarom met iets waarvan de potentiële koper weet hoe groot het is (zoals een muntstuk).

Met bovenstaande tips maakt u betere foto’s voor uw advertenties. Zijn er ook nog speciale dingen die u zeker niet moet doen?

Niet doen 1. Afleidende objecten

Zorg ervoor dat mensen zo min mogelijk van het artikel dat u aanbiedt worden afgeleid. Fotografeer uw artikel daarom met zo min mogelijk andere mogelijke artikelen eromheen. Het zal uw potentiële kopers afschrikken en minder reacties opleveren.   
 

Niet doen 2. Te donker

Fotografeer zoveel mogelijk overdag en zorg ervoor dat u ’s avond uw camera op de speciale nachtstand zet. Uw camera is dan wel gevoeliger voor bewegingen, dus gebruik in combinatie met de nachtstand een statief of zet uw camera ergens neer en gebruik de zelfontspanner. Het gebruik van een flitser zorgt er vaak voor dat kleuren niet meer helemaal goed overkomen.

Niet doen 3. Te ver weg

Zet het artikel dat u aanbiedt duidelijk op de foto en niet te ver weg van de camera. De mensen die uw advertentie zien kunnen op die manier geen details zien en weten dus eigenlijk niet precies wat u verkoopt.

Niet doen 5. Te klein

Zorg ervoor dat uw foto niet te klein is. Mensen moeten uw artikel wel goed kunnen zien om de beslissing te maken om erop te bieden.