Over Marktplaats

Met maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag is Marktplaats de grootste online handelsplaats van Nederland voor particuliere en zakelijke aanbieders van tweedehands en nieuwe producten. Op Marktplaats (opgericht in 1999) is voor iedereen wat te vinden. Elke seconde komen er vier nieuwe advertenties bij. Van meubels en kleding tot auto’s en alledaagse producten, via Marktplaats vindt het een tweede, derde of zelfs vierde leven. Op Marktplaats maakt elke deal een groot verschil. Maandelijks verbinden wij miljoenen kopers en verkopers aan elkaar. Zo dragen gebruikers van Marktplaats samen bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen

Opmerkelijk en veelzijdig
Op elk willekeurig moment staan er 18,7 miljoen advertenties live op Marktplaats. Een paar voorbeelden van opmerkelijke advertenties die op Marktplaats hebben gestaan zijn: een tafeltje uit het Paleis Soestdijk, het tijdschrift Nieuwe Revu, een draagvleugelboot van Connexxion, de Bassie en Adriaan-auto met caravan en gratis Robin, een replica van de trouwjurk van Maxima en een privévliegtuig uit 1980.

Hoe werkt Marktplaats?
Marktplaats is een advertentiesite die kopers en verkopers samenbrengt. Ondanks het feit dat de website zich vooral kenmerkt door het laagdrempelige karakter ziet Marktplaats het als haar missie om hen zo goed mogelijk te adviseren over prettig, veilig en verantwoord handelen. De website is zeer eenvoudig in gebruik. Iedereen kan er een advertentie plaatsen of producten verkopen. Het enige dat hiervoor nodig is, is een e-mailadres en een paar minuten tijd. Momenteel hebben gebruikers keuze uit ruim 1900 categorieën om hun advertentie in te plaatsen; van Antiek en Kunst tot Zakelijke goederen. Op Marktplaats zijn wij altijd bezig met het verder innoveren om het handelen op Marktplaats nog makkelijker, veiliger en leuker te maken. Met Betaalverzoeken via iDeal en onze Gelijk oversteken-service betalen onze gebruikers bijvoorbeeld nog makkelijker en veiliger. Met ‘Verzenden via Marktplaats’ regelen zij hun verzending simpel en snel met PostNL.

Informatie op/over Marktplaats
Gebruikers kunnen op Marktplaats onder meer terecht voor meer informatie over het vinden, kopen en verkopen van producten. Via Help & Info kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen of contact opnemen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden bij Help & Info? Neem dan contact met ons op via chat door op “stel een vraag” te klikken. Via de pagina Mededelingen houden we u bovendien altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Marktplaats.