Van Marktkraam tot de grootste Marktplaats van Nederland

Marktplaats ontstond in 1999 in Emmeloord als klein initiatief om tweedehands spullen aan te bieden. In deze eerste dagen kon het vergeleken worden met een digitaal prikbord. Een jaar later werd Marktplaats overgenomen door Het Goed B.V., een bedrijf dat gespecialiseerd is in tweedehands winkels.

Vanaf dat moment groeide Marktplaats snel. Bezoekers kregen de mogelijkheid om op advertenties te gaan bieden. Een goede toevoeging, zo bleek. In 2000 had Marktplaats ongeveer 15.000 advertenties. Iedere 53 seconden werd er een nieuwe advertentie geplaatst. Ter vergelijking, op dit moment worden er per dag gemiddeld 300.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats ruim 9 miljoen advertenties.

Van alle markten thuis
Een groot deel van de advertenties op Marktplaats bestaat vandaag de dag uit nieuwe producten. Daarnaast biedt Marktplaats ook Marktplaats Aanbiedingen aan. Leuke aanbiedingen met grote korting, via Marktplaats!

Inmiddels is Marktplaats niet meer weg te denken uit het Nederlandse huishouden. Dagelijks vinden honderdduizenden mensen elkaar op Marktplaats. Naar wat de een niet meer wil, kan de ander nét op zoek zijn. Iedere dag weer.