Snel de juiste auto vinden op Marktplaats

Met dagelijks 6.000 nieuwe advertenties van occasions en nieuwe auto’s is Marktplaats dé plek om een andere auto te zoeken. Maar hoe vind je in die enorme hooiberg de juiste speld?

Uitgebreid zoeken

Vanaf de hoofdpagina van Marktplaats Auto’s kan je via ‘Uitgebreid zoeken’ alle beschikbare kenmerken selecteren. Hiermee kun je het zoekresultaat direct verkleinen. Handig is ook het zoekveld waarmee je op willekeurige termen kunt zoeken.

Met zo’n groot aanbod vergemakkelijk je je speurtocht door zo concreet mogelijk te zoeken. Op de openingspagina van Marktplaats Auto’s en aan de linkerzijde van iedere resultatenpagina kun je naast merk, model en prijs onder meer het bouwjaar, de kilometerstand en de gewenste brandstofsoort ingeven. Door deze filteropties houd je alleen dat beperkte rijtje auto’s over die aan jouw voorwaarden voldoen. Hieronder enkele voorbeelden van kenmerken en termen waarmee gezocht kan worden:

Carrosserie

Bij ‘Carrosserie’ kun je de gezochte carrosserievorm selecteren. Moet het per se een sedan zijn, dan vink je die aan. Wil je van je levensdagen niet gezien worden in een MPV, dan kies je voor de andere carrosserievarianten. Enkele andere categorieën zijn de hatchback, de cabrio en de SUV. Het zoekresultaat kun bovendien nog verder specificeren door het aantal portieren en het aantal stoelen/zitplaatsen aan te vinken.

Zekerheden

Op de hoofdpagina van Marktplaats Auto’s kun je ook diverse zekerheden aanvinken. Koop je liever van een bedrijf of van een particulier? Wil je een auto met of juist zonder garantie? En als je apk belangrijk vindt, kun je aanvinken of je een auto zoekt met een keuring die nog zes of twaalf maanden geldig is.

Afstand

Nog zo’n zekerheid: je weet dat je de auto aan het einde van de contractperiode weer zonder problemen in kunt leveren bij het leasebedrijf, zonder je zorgen te maken over restwaardes, de vraag op dat moment, of alle moeite en tijd die gepaard gaan met de verkoop. Het is inleveren en meteen weer verder kijken naar een nieuwe (lease?) auto.

Zoektermen

Zoals gezegd is er ook de mogelijkheid om een zoekterm in te tikken. Hiermee kun je zoeken naar eigenschappen die je belangrijk vindt, maar die in de andere zoekmogelijkheden niet aan bod zijn gekomen. Bijvoorbeeld een specifieke modelgeneratie (Volkswagen Passat B5), een bepaald uitrustingsniveau (Highline) of een specifiek kenmerk (stoelverwarming, adaptieve cruise control).

Favorieten

Al die filter- en zoekopties zijn enorm handig om het rijtje opties voor jou zo klein mogelijk te maken, maar er is een grote kans dat er meerdere auto’s overblijven en er niet simpelweg één ‘winnaar’ is. Dan is het fijn dat er de mogelijkheid is om de interessante advertentie als favoriet te bewaren zodat je deze later makkelijk weer terug kunt vinden. Je bewaart een advertentie door, boven- of onderaan de advertentiepagina op het sterretje te klikken.

Vergelijken

Er is een handige optie waarmee je al je favoriete auto’s netjes op dezelfde pagina naast elkaar ziet staan, met alle belangrijke kenmerken onder (en naast) elkaar. Zo zie je in één oogopslag welke auto er op welk gebied het best uitkomt. Je vindt de optie ‘Vergelijk auto’s’ onder Mijn Marktplaats (te vinden rechts bovenaan iedere pagina).