Betaling van de auto

Heb je eenmaal de koopovereenkomst getekend en ben je klaar om in je nieuwe auto te vertrekken, dan is er nog even het punt van de betaling. Makkelijk zat, misschien, maar uiteraard wel een uiterst belangrijk punt, waarbij je geen fouten wilt maken en dat je zo zorgvuldig mogelijk wilt afhandelen.

Betaal direct en contant

Om zoveel mogelijk vertrouwen te wekken en zaken niet onnodig lang te laten duren of te compliceren is het aan te raden om het bedrag ter plekke over te maken met de app van je bank of cash te betalen.

Tegelijk met tenaamstelling/overschrijving

Praktisch en transparant is om het bedrag in bijzijn van de verkoper op te nemen of in het postkantoor waar ook de overschrijving van de auto plaatsvindt. Dit kan dan praktisch tegelijkertijd geregeld worden. Benodigdheden voor de overschrijving:

  • Kentekenpapieren of kentekencard¬†
  • Identiteitsbewijs van zowel koper als verkoper

Neem de tijd

Natuurlijk kun je niet wachten om in je nieuwe auto plaats te nemen, maar het is verstandig om even de tijd nemen om de betaling goed te controleren. Het is altijd een beetje ongemakkelijk om met veel geld in de rond te lopen, maar tel even rustig alles na voordat je het overhandigt. En neem eventueel een vriend of familielid mee.

Maak een kwitantie/factuur

Als het geld door beide partijen is geteld kan de betaling bevestigd worden middels een kwitantie. Hierop komen heel sec het betaalde bedrag te staan, en de belangrijkste gegevens, zoals het kenteken van de auto. Dan nog even de namen en handtekeningen van de betrokkenen en de betaling is een feit.