Een pakkende advertentietekst schrijven

Je auto aanbieden op Marktplaats is eenvoudig, maar hoe trek je de aandacht van een koper en houd je deze vast? Hieronder de belangrijkste tips om je advertentietekst zo pakkend mogelijk te maken.

Wek vertrouwen: wees eerlijk en persoonlijk

Een auto kopen is een zakelijke transactie, maar er komen ook emoties bij kijken. Vooral bij het kopen van een particulier is het belangrijk om vertrouwen te hebben in de verkoper. Vertel dus iets over jezelf, het verhaal achter de auto en de reden dat je dat je de auto verkoopt.

Benadruk de unieke punten van jouw auto en schrijf een overtuigend en persoonlijk verhaal. Maar daarnaast is het belangrijk om eerlijk te zijn over eventuele schade of eigenaardigheden van de auto, of over eventuele grote reparaties die eraan zitten te komen (zoals een vervanging van de distributieriem). Dan kan de koper een weloverwogen keuze maken en komt hij niet voor verrassingen te staan.

Zet de belangrijkste punten bovenaan

De eerste 140 tekens van een advertentie zijn te zien op de resultatenpagina (de overzichtspagina met alle advertenties) en springen dus direct in het oog. Daarom is het slim om meteen aan het begin van de tekst de unieke eigenschappen van jouw auto te benoemen.

Niet iedereen leest de hele advertentie, dus het is belangrijk om de lezer zo snel mogelijk te overtuigen. Houd hierbij bijvoorbeeld goed je doelgroep voor ogen. Is jouw auto de perfecte gezinsauto met een derde zitrij, veel ruimte achterin, en schuifdeuren voor een makkelijke instap? Begin hier dan je advertentie mee.

Maak de tekst leesbaar en controleer op foutjes

Probeer je advertentie kort, bondig, en leesbaar te houden. Gebruik een alinea-indeling met witregels en opmaak om de tekst overzichtelijk te maken.

Zo kun je de aandacht vestigen op belangrijke woorden door ze vet te maken en kun je voor een heldere structuur opsommingstekens gebruiken. Overigens is het niet aan te raden om van de hele advertentie een opsomlijstje te maken. Begin met een introductie waarin je eerst de belangrijkste punten benoemt. Als je bij het aanmaken van je advertentie je kenteken ingeeft, worden de belangrijkste kenmerken al automatisch voor je ingevuld. Controleer deze en vul aan met de unieke opties van jouw auto. Zo heeft een koper een volledig beeld van alle (technische) informatie.

Controleer je advertentie voor het plaatsen altijd goed op eventuele fouten. Als je advertentie een verzorgde indruk maakt, wekt dit ook vertrouwen over jou als verkoper.