Welke auto past bij jou?

Nieuw, tweedehands, of een geselecteerde occasion?

Moet het een gloednieuwe zijn of liever een occasion? Marktplaats heeft naast een ruime keuze tweedehands sauto’s ook volop aanbod nieuwe auto’s. Merken bieden ook nog eens speciaal geselecteerde, hoogwaardige occasions aan, waar veel garantie en service op zit.

Welk type auto?

Er zijn veel verschillende soorten carrosserieën op de markt – zoals stationwagons, sportwagens, terreinwagens, gezinsvriendelijke MPV’s, stoere SUV’s – en andere kenmerken die een auto geschikt voor jou kunnen maken, bijvoorbeeld op het gebied van zuinigheid, vermogen, en comfort. Wat voor de beste keuze is, hangt af van de manier waarop je rijdt, waar je hem (vooral) voor zult gebruiken, maar natuurlijk ook van het aantal personen dat meerijdt. Is het een auto voor het hele gezin of alleen voor jou (en je partner)? Is het een auto die vooral voor woon-werkverkeer gebruikt zal worden, of zullen er grote afstanden mee afgelegd worden, bijvoorbeeld tijdens verre vakantiereizen? De Consumententenbond heeft een handige autovergelijker waar je het type auto kan vinden dat het best bij jou past.

Tips en top 10’s

Herken je jouw favoriete auto in één van de volgende vijf verschillende autotypen? Bekijk dan onze tips en top 10 lijstjes: