Rolex Herenhorloges

De Rolex Datejust is een echte klassieker en het archetype van het moderne horloge. De tijdloze uitstraling maakt de Rolex Datejust al jaren geliefd. Dit horloge blijft qua uitstraling bij de tijd en dat maakt het een van de meest herkenbare horloges.

Rolex Oyster Perpetual

Bekijk alle resultaten
De tijdloze uitstraling van Rolex Oyster Perpetual horloges zorgt ervoor dat ze van velen favoriet zijn. De belichaming van tijdloze vorm en functie komt voort uit de baanbrekende oorsprong van Rolex.

Rolex Sky-Dweller

Bekijk alle resultaten
Beschermd door 11 tot 14 patenten. De Rolex Sky-Dweller is een technologisch meesterwerk. Uitermate geschikt voor wereldreizigers aangezien het horloge in één oogopslag meerdere tijdzones toont. Dit maakt de Rolex Sky-Dweller tot een revolutionair uurwerk.
De Rolex Day-Date debuteerde in 1956. Dit uurwerk is uitsluitend verkrijgbaar in 18-karaats goud of platina. Het was de eerste polschronometer waarop de datum en de dag volledig werden uitgeschreven op de wijzerplaat. De speciaal voor dit uurwerk ontworpen President-horlogeband maakt dit horloge geliefd bij invloedrijke mensen.

Rolex Submariner

Bekijk alle resultaten
Wellicht één van de meest iconische uurwerken van Rolex, de Rolex Submariner. Enkele kenmerken van dit horloge zijn de subtiel herontworpen Oyster-kast, de kenmerkende wijzerplaat en de lichtgevende uurmarkeringen. Deze kenmerken komen voort uit het oorspronkelijke Rolex Submariner model dat gelanceerd werd in 1953.

Rolex Cosmograph Daytona

Bekijk alle resultaten
De Rolex Cosmograph Daytona, speciaal ontworpen voor professionele coureurs. Deze uiterst betrouwbare chronograaf werd geïntroduceerd in 1963. De tachymetrische schaal van dit uurwerk maakt het mogelijk om snelheden te meten tot wel 400 kilometer per uur.

Rolex Sea-Dweller

Bekijk alle resultaten
Speciaal ontworpen voor duikprofessionals. De Deepsea horloges van Rolex. Afhankelijk van het model hebben deze horloges een waterdichtheid tot een diepte van 1220 meter voor de Rolex Sea-Dweller en een waterdichtheid tot een diepte van wel 3900 meter voor de Rolex Deepsea. Geen wonder dat deze horloges geliefd zijn bij duikers.

Rolex GMT-Master II

Bekijk alle resultaten
De Rolex GMT-Master werd al in 1955 geïntroduceerd en is ontworpen om twee verschillende tijdzones tegelijk te tonen. Dit maakt de Rolex GMT-Master uitermate geschikt als navigatie-instrument voor wereldreizigers. De opvolger, GMT-Master II, kwam in 1982 op de markt met een meer eenvoudige bediening en een vernieuwde wijzerplaat. De functionaliteit, sterkte en het herkenbare uiterlijk van de Rolex GMT-Master maakt het een geliefd uurwerk onder wereldreizigers.

Rolex Yacht Master

Bekijk alle resultaten
De Rolex Yacht-Master horloges staan symbool voor het karakter van de zeiler. De Yacht-Master is gebaseerd op het rijke erfgoed dat Rolex al sinds 1950 verbindt met de zeilwereld. De Rolex Yacht-Master combineert functionaliteit en stijl. Dit maakt de Rolex Yacht-Master en Yacht-Master II tot een uitstekende regatta-chronograaf voor zeilcompetities omdat zeilers kunnen vertrouwen op de allerbeste techniek van Rolex.
De Rolex Explorer uurwerken symboliseren de relatie tussen Rolex als merk en de verkenning van onbekend terrein. Al vanaf het einde van de jaren 20 van de vorige eeuw gebruikt Rolex de wereld als testterrein voor uurwerken en voert Rolex op basis daarvan verbeteringen door voor nog meer nauwkeurigheid, robuustheid en betrouwbaarheid.
De betrouwbaarheid van traditionele mechanische uurwerken kan worden beïnvloed door magnetische velden van 50 tot 100 gauss. Wetenschappers worden echter tijdens hun werk met regelmaat blootgesteld aan hogere magnetische velden. Speciaal met wetenschappers in gedachten ontwierp Rolex in 1956 al een oplossing waaruit de Rolex Milgauss is voortgekomen.
Rolex Air-King: Een eerbetoon aan de luchtvaartpioneers en de verbinding van Rolex met de luchtvaart. De Rolex Air-King is te herkennen aan een kast van 40-mm uitgevoerd in Oystersteel-staal, de Oyster-band met massieve schakels en de Oysterclasp-sluiting. De nieuwe Air-King horloges zijn zowel functioneel als tijdloos, maar aangepast voor de moderne drager. Toch blijft ook de hedendaagse Rolex Air-King trouw aan het luchtvaarterfgoed dat de originele Rolex Oyster doet voortleven.
Bekijk alle Rolex herenhorloges.

De geschiedenis van Rolex

Het horlogemerk werd in 1905 opgericht door de Duitse zakenman en technicus Hans Wilsdorf. Het merk had in eerste instantie de naam Wilsdorf & Davis en was in handen van Hans Wilsdorf en Alfred Davis.


Later, in 1908 werd Rolex als officieel merk geregistreerd. Tot aan vandaag lopen de meningen uiteen over de betekenis achter de naam Rolex. Hoewel Wilsdorf zelf altijd heeft volgehouden dat "Rolex" een betekenisloze naam is, gaan er vele geruchten dat hij de naam zou hebben afgeleid van de Franse woorden horlogerie exquise.


Al in 1926 vond Rolex een waterdicht en vuil werend horloge uit. Deze horlogekast werd de Oyster genoemd omdat hij de vorm en eigenschappen van een gesloten oester had. Veel modellen van Rolex zijn nog steeds op de originele Oyster-kast gebaseerd. Om de waterdichtheid van de Rolex Oyster te bewijzen haalde Rolex in 1927 een publiciteitsstunt uit. Rolex liet een zwemmer het kanaal overzwemmen van Engeland naar Frankrijk. Uiteraard was de Rolex Oyster 100% waterdicht. In een latere publiciteitsstunt in 1960 toonde Rolex aan dat een speciaal ontwikkeld model zelfs waterdicht was tot een diepte van 11 kilometer.


Tijdens de tweede wereldoorlog vestigde Rolex zich in Geneve, Zwitserland. Na de vestiging in Geneve had Rolex de focus op het maken van luxe horloges voor rijke mensen. Deze horloges waren vaak van staal, goud, zilver, of platina gemaakt. De wijzerplaten waren gemaakt van parelmoer of ingelegd met diamanten. Andere specialen modellen kregen wijzerplaten vervaardigd uit edelstenen zoals Onyx en Lapis-Lazuli.


Het merk verwierf ook bekendheid met revolutionaire ontwerpen die zo succesvol waren dat ze door veel andere fabrikanten werden gekopieerd: in 1946 verscheen de Rolex Datejust, het eerste horloge dat naast de tijd ook de datum aangaf. In 1950 verscheen de Rolex Submariner, het eerste horloge dat speciaal voor diepzeeduikers was gemaakt en midden in de jaren zestig kwam de Rolex Cosmograph Daytona, een horloge met een tachymeter. Hiermee kan de gemiddelde snelheid worden gemeten tot wel 400 kilometer per uur.


Al deze modellen zijn kennelijk tijdloos en mode-ongevoelig, want ze worden vandaag de dag allemaal nog op grote schaal verkocht. Ook op Marktplaats zijn vele Rolexen uit verschillende tijdperken te vinden.