• Marktplaats
    Veiligheidscentrum

Succesvol en veilig
handelen

Marktplaats bestaat al sinds 1999. Wij hebben dus een schat aan ervaring op het gebied van veiligheid. Deze ervaring hebben we gecombineerd met die van de politie. Samen hebben we 5 stappen opgesteld die je helpen om veilig te handelen.
Naar tips

Veiliger verzenden
Zorgeloos handelen

Extra zekerheid bij verzenden? Met Kopersbescherming staat het aankoopbedrag veilig op een tussenrekening totdat de koper de aankoop heeft ontvangen én goedgekeurd.
Lees meer

Zo herken en voorkom je
WhatsApp-fraude

Wij hebben een hoop zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen op ons platform om fraude te voorkomen. Daarom proberen oplichters bezoekers weg te lokken van Marktplaats om ergens anders verder te handelen, bijvoorbeeld via WhatsApp. WhatsApp-fraude herkennen en voorkomen?
Lees onze tips

Veiliger betalen,
eenvoudig verzenden

Een deal gemaakt? Verstuur dan een Betaalverzoek via Marktplaats, veilig met iDeal. En met Verzenden via Marktplaats verstuur je eenvoudig je pakket. De koper kiest de bezorgdienst die het beste past bij het pakket, zoals thuisbezorging of een afhaalpunt.
Lees meer

Extra beveiliging van
je account

Met een beveiligingscontrole bouw je een extra zekerheid in tegen hackers. Log je voor het eerst in op een nieuw apparaat en vanuit een andere locatie, dan krijg je per sms een code waarmee je kunt bevestigen dat jij het bent. Heb je deze extra controle nog niet ingesteld?
Vul je telefoonnummer in

Met een gerust hart
tweedehands verkopen

Fijn om te weten: als je spullen verkoopt om ze een tweede, derde of zelfs vierde leven te geven, hoef je daar meestal geen belasting over te betalen. Wanneer je wel inkomstenbelasting moet betalen over je tweedehands verkoop, lees je hier:
Lees meer

Ervaar het gemak via
de Marktplaats app.

appstore playstore