Over Marktplaats

Marktplaats, opgericht in 1999, was in Nederland één van de eerste websites die zich volledig richtte op categoriesadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine en grote bedrijven. Elke dag bezoeken ruim 2.1 miljoen mensen Marktplaats. Samen kopen en verkopen zij een zeer divers aanbod aan nieuwe en gebruikte producten en diensten.

Opmerkelijk en veelzijdig
Per dag worden gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. Op elk willekeurig moment bevat Marktplaats ruim 9 miljoen advertenties. Een paar voorbeelden van opmerkelijke advertenties die op Marktplaats hebben gestaan zijn: een tafeltje uit het Paleis Soestdijk, het tijdschrift Nieuwe Revu, een draagvleugelboot van Connexxion, de Bassie en Adriaan-auto met caravan en gratis Robin, een replica van de trouwjurk van Maxima en een privévliegtuig uit 1980.

Hoe werkt Marktplaats?
Marktplaats is een advertentiesite die kopers en verkopers samenbrengt. Ondanks het feit dat de website zich vooral kenmerkt door het laagdrempelige karakter ziet Marktplaats het als haar missie om hen zo goed mogelijk te adviseren over prettig en veilig handelen. De website is zeer eenvoudig in gebruik. Iedereen kan er een advertentie plaatsen of producten verkopen. Het enige dat hiervoor nodig is, is een e-mailadres en een paar minuten tijd. Momenteel hebben gebruikers keuze uit 36 verschillende productgroepen en ruim 1800 categorieën om hun advertentie in te plaatsen; van Antiek en Kunst tot Zakelijke goederen.

Informatie op/over Marktplaats
Gebruikers kunnen op Marktplaats onder meer terecht voor meer informatie over het vinden, kopen en verkopen van producten. Via Help & Info kunt u antwoorden vinden op veelgestelde vragen of contact opnemen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden bij Help & Info? Neem dan contact met ons op via chat door op “stel een vraag” te klikken. Via de pagina Mededelingen houden we u bovendien altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Marktplaats.