Verkooptips van onze experts

Een team van experts nam gedurende een aantal weken autoadvertenties onder handen. Een gratis service om mensen die hun auto écht snel kwijt moeten, een handje te helpen. Ontdek hoe we van gewone mensen topverkopers maakten en leer zelf de geheimen van de dealer.

Alles waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je auto

Geef informatie over jezelf en waarom je de auto verkoopt. Vergelijk de auto met die van anderen en kijk op welke punten jouw auto uniek is voor het bepalen van de juiste verkoopprijs. Beschrijf je auto puntsgewijs en benoem eventuele schades en het onderhoud. Zorg ervoor dat je auto, maar dat ook jijzelf er verzorgd uit zien.

De 5 belangrijkste fototips voor je autoadvertentie

Hoe kom je tot een goede fotoserie voor je autoadvertentie? Plaats de beste foto als eerste. Neem je foto's met de zon van achteren en voeg in ieder geval een totaalshot toe. Stem daarbij de achtergrond af op het type auto dat je verkoopt en benadruk alle highlights ook in beeld.

Met deze schrijftips kun je je auto nog beter verkopen

Een sterke advertentietekst is persoonlijk, kort, maar compleet en eenvoudig geschreven. Actieve taal waarin je mensen uitnodigt om naar de auto te kijken werkt daarbij het best. Laat altijd iemand de tekst nalezen voordat je de advertentie plaatst. Vernoem duidelijk waarom je de auto wegdoet. Daarmee wek je vertrouwen en neem je vragen weg.

Opvallen op Marktplaats, zo doe je dat:

Er is veel concurrentie op Marktplaats. Zorg er dus voor dat je eerste foto en de eerste 140 tekens van je advertentietekst eruit springen. Deze worden getoond op de resultatenpagina en moeten uitnodigen om door te klikken. Houd de rest zo concreet mogelijk inclusief de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Timing van plaatsing is ook belangrijk. In de avonduren wordt het meest gezocht.

Auto verkopen via Marktplaats
Misschien rijdt je auto nog steeds heerlijk maar heb je een grotere auto nodig voor je uitdijende gezin of vindt je het leuk om weer eens in een nieuw(er) model te rijden. Dan is het een goede zet om hem op Marktplaats of op 2dehands.be aan te bieden. Waarom?
Auto verkopen; overtuig je partner
Is je partner pragmatisch en is er ‘niks mis’ met jullie actuele auto terwijl jij een nieuwe op het oog hebt? Wij helpen je langs deze horde met vijf valide argumenten waar het liefje niet omheen kan.
Verkoop je auto in de herfst
Zoals de lente de beste tijd is om je cabrio in de etalage te zetten kent ook de herfst z’n eigen spelregels. 4×4's doen het traditioneel goed bij kopers, en diezelfde kopers kunnen hun slag slaan nu een vers bataljon ex-lease auto’s de markt wordt opgeslingerd. Meer tips?

Verkooptips van andere Marktplaats-gebruikers

'Binnen 3 uur een serieus bod voor mijn Volkswagen Transporter'
Peter ontving binnen 3 uur een serieus bod voor zijn Volkswagen Transporter. In zijn advertentie beschreef hij waar de auto voor was gebruikt. Dit is nuttige informatie en voor de potentiele kopen een bevestiging waarvoor je hem kunt gebruiken.
De eerste 140 karakters zijn belangrijk
Deze Citroën Acadiane is een auto met een verhaal. Bovendien is er een maar een van in Nederland. Door de belangrijkste informatie in de 140 eerste karakters te vermelden komt deze duidelijk naar voren in de zoekresultaten. Het resultaat? Rens verkocht zijn auto binnen 3 dagen.
Een mooie prijs dankzij de juiste foto's van mijn Volkswagen Golf
Door een compleet beeld te schetsen van je auto, dus ook door middel van de juiste foto's wek je een betrouwbare, goede indruk. Tijmen sleutelde samen met Marktplaats aan zijn advertentie en verkocht zijn sportieve Golf voor een goede prijs binnen een week.

Je auto verkopen? Het begint op Marktplaats.

Ook je auto verkopen?