Zen en de kunst van modern oosters koken

Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,25
10sinds 22 apr. '24, 17:35
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)1999
Productnummer (ISBN)9789024604999
ConditieGelezen
AuteurDeng Ming Dao
EigenschappenVegetarisch, Gezond koken
TypeTaart, Gebak en Desserts, Hoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

 

Zen en de kunst van modern oosters koken

(Deng Ming Dao)

 

In ‘Zen en de kunst van modern oosters koken’ geeft Deng Ming-Dao een helder overzicht van de beginselen van zen - een filosofie die steeds meer in de belangstelling staat - en combineert dit met een verzameling ongewone, heerlijke recepten van zenmeesters en bekende chefkoks.

 

De visuele essentie van zen wordt in dit boek verbeeld door de schitterende foto's van Jess Koppel, die de recepten op elegante wijze begeleiden.

 

‘Zen en de kunst van modern oosters koken’ omvat honderd recepten in de zentraditie, zoals klassieke Vijfkleuren roerbak en Shii-take-dashi, maar ook creatieve en exotische oost-west-recepten van chefkok Arnold Wong, zoals Gazpacho met gember en mango, Pikante roergebakken kousenband en Mosselen met sake. De historische kaiseki-ceremonie wordt beschreven aan de hand van seizoenmenu's, met verrukkelijke gerechten als Misosoep met lotuswortel, Gegrilleerde portobello's en Krab met witte-radijsspruiten. Dit boek is echter meer dan een verzameling recepten, het is de sleutel tot een nieuwe stijl van leven.

Voor velen is zen een uitstekende manier om de druk van de moderne maatschappij te vertalen in een bewuster leven en omgaan met dingen. Dit boek biedt hierover diepgaande informatie met aandacht voor de vier principes van het koken: respect, zuiverheid, harmonie en rust, Zen en gezondheid, het combineren van Zen en Taoïsme in het koken, enz. De basisprincipes van Zen-koken berusten op het herkennen van zuivere smaken en vaardigheden in bereidingswijzen. Wie deze basisprincipes toepast, kan eigenlijk altijd koken met wat er voorhanden is en dit wordt verduidelijkt met een aantal recepten. In het hiernavolgende hoofdstuk worden westerse en oosterse smaken in recepten gecombineerd, gevolgd door een hoofdstuk over de theeceremonie met aandacht voor soorten thee, manieren om thee te zetten en vier seizoensgerichte Kaisekimenu's. Recepten voor een wisselend aantal eters: vier tot en met twaalf. Vegetarische of vegetarisch te maken gerechten zijn gemarkeerd. Prachtige paginagrote kleurenfoto's.

 

 

Gebonden, 160 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Bosch & Keuning/Tirion, 1999

ISBN 9789024604999/9024604990

 

 

 

 

· Alleen verzenden, niet ophalen

· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1500976565