Het Juridisch Loket

Wat doet het Juridisch Loket?

Voor juridische informatie en advies kun je gratis terecht bij het Juridisch Loket. Wij kijken samen met je naar de kern van de zaak. Heb je een juridische vraag, dan helpen we je op weg met informatie en een eerste advies. Is je vraag niet juridisch dan verwijzen wij je naar een instantie die je verder helpt. In ieder geval adviseren wij je altijd over je rechten, zodat je weet waar je staat. Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk met je informatie om. De meeste juridische vragen kunnen wij snel met je beantwoorden. Door de juiste informatie te geven of je te adviseren hoe je het verder moet aanpakken.

Heb je vragen over een aankoop via internet, bezoek dan onze website www.juridischloket.nl.. Via het thema Kopen/Geld kom je op een pagina waar je informatie over internetaankopen kunt vinden. Mocht je vraag onvoldoende beantwoord zijn, stel dan je vraag via het contactformulier op de website aan een van onze juridisch medewerkers.

Met welke problemen kun je nog meer bij ons terecht?
Het Juridisch Loket is er voor iedereen met een juridische vraag. Onze informatie en ons advies zijn gratis. Als je verdere hulp van een advocaat nodig heeft – en je hebt recht op gesubsidieerde rechtsbijstand – vergoedt de overheid het grootste deel van de kosten. je betaalt dan zelf een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen. Het Juridisch Loket kan je informeren over de normen voor gesubsidieerde rechtsbijstand en gesubsidieerde mediation. Maar ook over eventueel bijkomende kosten zoals griffierechten en risico's van proceskosten als je een zaak verliest.

Wat kost het Juridisch Loket?
Het Juridisch Loket is er voor iedereen met een juridische vraag. Onze informatie en ons advies zijn gratis. Als je verdere hulp van een advocaat nodig heeft – en je hebt recht op gesubsidieerde rechtsbijstand – vergoedt de overheid het grootste deel van de kosten. je betaalt dan zelf een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen. Het Juridisch Loket kan je informeren over de normen voor gesubsidieerde rechtsbijstand en gesubsidieerde mediation. Maar ook over eventueel bijkomende kosten zoals griffierechten en risico’s van proceskosten als je een zaak verliest.   
 
Het Juridisch Loket is op drie verschillende manieren te bereiken:

  • Via de website: www.juridischloket.nl. Vind je hier niet de informatie waar je naar op zoek bent, dan is er de mogelijkheid tot het stellen van een vraag via een Contactformulier.
  • Door telefonisch contact op te nemen. Het Juridisch Loket is bereikbaar elke werkdag van 09.00 uur tot 18.00 uur via het telefoonnummer 0900 - 8020 (€ 0,25 p/m). 
  • Een bezoek brengen aan één van onze dertig vestigingen.Omhoog