Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Typemachines | pagina 3

.

Hoe werkt een typemachine?

Aan de achterkant van een typemachine zit een rol waar je een vel papier omheen draait. Zodra je een toets intikt, drukt de hamer waarop het letterteken staat via een inktlint de letter op je papier. Tegelijkertijd schuift de rol naar links, zodat je een nieuwe letter kunt typen.

Hoe maak je zelf je typemachine schoon?

Je verwijdert eerst het stof met een flesje perslucht, borsteltje of stofzuiger. Vervolgens neem je de toetsen en buitenkant van de typemachine af met een vochtige doek en wat schoonmaakazijn. Ook het schoonmaken van de letters en schrijfrol is belangrijk. De letters maak je schoon met een oude tandenborstel, doekje en een beetje wasbenzine. Voor de schrijfrol gebruik je spiritus en zeker geen wasbenzine.

Hoe vul je de inkt bij van een ouderwetse typemachine?

Je vult de inkt bij door het oude inktlint te verwijderen, een nieuw lint op de lintspoelen te plaatsen en het lint te spannen. Het is belangrijk dat je het inktlint op de juiste manier in de typemachine plaatst. Het is daarom handig om eerst goed te kijken hoe het oude lint is geplaatst. Het soort inktlint verschilt per merk typemachine.

Hoe heet het font van een oude typemachine?

Courier is waarschijnlijk het bekendste typemachine-lettertype. Maar je hebt bijvoorbeeld ook 1913 Typewriter, ontworpen door Gilles Le Corre, en American Typewriter van Joel Kaden en Tony Stan.

Is er nog inktlint voor typemachines te koop?

Ja, inktlint is nog te koop. Het is wel belangrijk dat het lint en je typemachine van hetzelfde merk zijn. De hele ouderwetse schrijfmachines hebben meestal een lint van textiel. Dit type lint kan voor sommige merken wat lastiger te vinden zijn, maar het is nog steeds te koop.