• Welke brandstof
    kies je?

Het kiezen van de juiste brandstof voor je auto is een belangrijke beslissing, omdat het invloed heeft op de kosten. Er zijn verschillende opties zoals benzine, diesel, elektrisch en lpg (autogas), maar welke brandstof is het meest kostenefficiënt?
Het is moeilijk om een definitief antwoord te geven, omdat er veel factoren meespelen. In dit artikel geven we enkele overwegingen die je kunt gebruiken om een vergelijking te maken, of je nu een nieuwe auto bestelt of een tweedehands auto koopt. Over het algemeen kan gezegd worden dat diesel en lpg aantrekkelijker zijn voor mensen die veel rijden, in vergelijking met benzineauto's. Dit is ook te zien in de onderstaande tabel. Tegenwoordig zijn er ook elektrische en plug-in hybride auto's. Vooral bij plug-in hybrides is het lastig om de kosten in kaart te brengen, omdat je hier zowel op elektriciteit als op brandstof kunt rijden. Als je overweegt om zo'n auto te kopen, is extra rekenwerk nodig. Je kunt de gegevens van elektrische en benzineauto's vergelijken om een overzicht te krijgen van welke brandstof het beste is voor jouw situatie.

Brandstofprijsvergelijking

Ben je benieuwd welke brandstof het voordeligste is bij het type auto dat je voor ogen hebt? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland houdt recente prijsvergelijkingen bij op hun pagina Brandstofprijsvergelijking. De uiteindelijke prijs is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke situatie en de auto die je kiest, maar je kan door deze prijsvergelijkingen al een goed beeld vormen van de verschillen in brandstof.
Terug naar De Wegwijzer
Top